sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Muutoksia kylpyhuoneeseen ja WC:hen

Kun odottelen keittiön valmistumista, katselen jo sillä silmällä kylpyhuonetta ja pikku vessaa.
Selailin kuva-arkistoani, jonne olen tallentanut Methomen, Living etc ja Elle Decorin kuvasatoa kylppäreistä.

Tämä on hohtavan valkoinen ja raikas.

Pikkuvessan ilmeen voisi uudistaa mosaiikilla ja pyöreä "pönttölavuaari" sekä samaa pyöreyttä peilit ovat hauskan erilaiset.

Pelkästään peilien uusiminen kylppärissä ilmeenkohottajana riittäisi. Tässä on hauskasti jatkettu kokonaisuutta pyöreällä lavuaarilla ja kantikkailla kaapistolla ja vessanpöntöllä.

Cole&Sonin tapettia voi käyttää suihkuttomaan tilaan eli tässä tapauksessa vessaan. Onpa se hehkuva tapetti. Suomessa on noudatettava rakentamismääräyksiä kosteantilan pintamateriaalien valinnassa.

Yllälevat kuvat eivät ole sen kauempaa kuin ystäväni kylppäristä otettuja muuttohetkellä. Kauniit alkuperäiset 1970-luvun laatat, ne voisivat olla edelleen tuotannossa.

Tämä samoin ystäväni pienen pieni WC, jossa kivan ilmeen antaa Ikean peili ja oranssi paperivalaisin siilaa pehmeää valoa.

Meillä WC:ssä suihkutan sipauksen parfyymia ennen ulosmenoa. Vaihtelen tuoksuja, koska en tunnista kovin pitkään samaa tuoksua.

Eipä meillä vielä kokata keittiössä

Asentajan sahaonnettomuuden jälkeen saimme uuden keittiöasentajan. Hän tuli viime perjantaina kello 9.00. Rungot olivat valmiit ja ovien, laatikoiden, hyllyjen ja sisustojen asentaminen alkoi. Mutta kaikki ei taaskaan mennyt niin. Kello 9.30 soi asentajan puhelin. Lastenpäiväkodista soitettiin, että 4-vuotias poika oli sairastunut ja pitää hakea heti kotiin. Asentajamme oli juuri se henkilö joka oli perjantaina hoitovastuussa, vaimo Tampereella, mummot kylpylässä Virossa. Joten keittiöasennuksemme jatkuvat vasta maanantaina.

Kylmäkeskus on tullut ja paikallaan, tulikin neljä päivää odotettua etuajassa. Mikro on vaihdettu.
Liesituuletin vaihdetaan, oli jo osittain asennettu. Sen jälkeen koneet ovat kaikki kotona. Tähän mennessä on vaadittu meille neljätoista puhelinsoittoa ja meiltä liikkeeseen kaksi. Keittiökoneet tarvitsivat yhteensä kuusitoista puhelinsoittoa ennen kotiutumistaan.

Terästasot ovat kuulemma tulossa ensiviikolla. Jo nyt tiedetään, että ne vaihdetaan.
Liesiaukko on väärässä kohtaa ja pitkä taso ei olekkaan yhtenäinen, vaan se on katkaistu kulman kohdalta ja liittyy saumalla kulma- eli liedenterästasoon. Asennetaanko se lieden takia väliaikaisesti on vielä avoinna. Saisimme lieden käyttöön siksi aikaa, kun oikein mitoitetut tulevat. Välitilan lasit tuodaan lopulta vasta, kun oikeat tasot on asennettu. Saattaa mennä kuukausikin.

Lasku on jo tullut. Pitää soittaa ja muuttaa eräpäivää.

7 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa tuo Flamingo-tapetti. Siinä olisi värit minun makuuni.

  VastaaPoista
 2. No voi kökkö noita remontin varjopuolia! Meilläkin pitäis tehdä kylppäriremontti, mutta pelottaa jo etukäteen kuinka pitkäksi se voikaan venyä...

  VastaaPoista
 3. Niitä viivytyksiä pakkaa vaan aina tulemaan, mutta eiköhän se siitä:)

  VastaaPoista
 4. Joskus se keittiö on valmis ja sitten kaiken sen odottelun arvoinen. Siitä tulee varmasti kaunis.

  Nuo kantikkaat altaat näyttävät houkuttelevilta, sellaisen haluaisin keittiöönkin. Liian pieni allas taas ilman laskutilaa ympärillä on minusta ahdistava, pitäähän siinä voida tarvittaessa pestä muutakin kuin kädet. (Kävin muuten Aallon suunnitteleman yliopiston päärakennuksen toisen kerroksen naistenvessassa, jossa mahtui istumaan vain vinottain polvet kohti nurkkaa, siellä oli ihan selvästi vain seisomapaikka.)

  VastaaPoista
 5. elegia,
  colesonilla on kauniit tapetit. Harmi kun en vielä ainakaan tarvitse tapettia.

  nasti,
  meillä tuntuu kertautuvan kaikki pieleenmenot, ja kun ne kaikki nivoutuvat toisiinsa se vaikuttaa kaikkeen

  inkivääri,
  kyllä se joskus on valmis, sitten pitääkin juhlia

  katriina,
  meille tulee keittiöön kookas allas, mutta se on perinteisen upotettu
  Pikkuvessassamme ei ole lavuaarin ympärillä laskutilla, mutta sensijaan seinähyllyä, jossa mm nuo hajuvesipullot ovat

  Joskus noissa julkisen tilan suunnitteluissa on yllättäviä "mokia", liekö sitten tilan säästöä, tuskinpa, moka se taitaa olla

  VastaaPoista
 6. Ah, tuo ylin kuva etenkin on tosi ihana ja samoin se mosaiikki vessa, juuri jotain sellaista havittelen meillekkin!

  Ja kun joku vielä kertoisi, miten voi aina olla mahdollista, että laskut kyllä löytävät perille ajoissa, vaikkei mikään muu löytäisi...

  VastaaPoista