torstai 17. huhtikuuta 2008

Gourmeeta Findukselta

Keittiössämme ei vieläkään valmisteta ruokaa. Huomenna yhdistetään liesi ja sitten laitetaan keittopadat porisemaan. Liesitaso kylläkin vaihdetaan muutaman viikon päästä ja sen jälkeen on valmista. Saadaan välitilalasit ja vesipisteet asennettua. Kaikki tämähän johtui väärin pitoitetusta liesiaukosta tasossa.

Kolmen viikon aikana on ruuanvalmistus ollut mikron, leivänpaahtimen ja vohveliraudan varassa.
Tietysti olemme saaneet käydä ulkona syömässä. Tutuksi ovat tulleet einesmerkit Saarioinen ja Findus. Yllätys eineksien suhteen on ollut positiivinen. Täytyy myöntää, että einekset ovat olleet maukkaampi vaihtoehto kuin lounaspöydän liian pitkään muhineet lämminruuat.
On syöty lihapullia, spagettia ala bolognese, pippuripihvejä, kaalikääryleitä, poronkäristystä, kananpoikaa bearnaisekastikkeessa........

Paras makuelämys sattui tälle illalle. Finduksen Kananpoikaa bearnaisekastikkeessa oli erittäin hyvää. Sitä syödään vastakin, kun kiire yllättää. Energiaa annoksessa on 2060 kJ, 490 kcal, proteiinia 26 g, hiilareita 36 g, rasvaa 27 g, ravintokuitua 3,5 g, natriumia 1,5 g lisäksi A- ja C-vitamiineja.
Ruoka-annos on pakaste ja sen valmistaminen mikrossa kestää (750W) 7-9 minuuttia. Annos sisältää kanafileetä bearnaisekastikkeessa, perunamuusia, grillattua tomaattia ja vihreää parsaa.

Jälkiruokana kahvit ja Cafe cookiet. Kantolan Cookiet maistuivat kuin itsetehdyiltä ja näinhän ne on tehty.
Kahvilaelämys luodaan aineksista

Kastamalla jokainen cookie-keksi pehmeään, belgialaiseen maitosuklaaseen
syntyy makuelämys,
jota kaikki suklaanystävät rakastavat.
Cafe-Cookies-pikkuleivät leivotaan valittujen
new yorkilaisten, milanolaisten ja pariisilaisten

kahviloiden reseptien mukaan.
Jotta sinä saisit parhaan makuelämyksen,
käytämme ainoastaan parhaita raaka-aineita.


6 kommenttia:

  1. Kiva tietaa hyvia valmisruokia jos tulee joskus tarve. Meillakin on taalla pari, mitka ovat yllattavan hyvia.

    VastaaPoista
  2. Teillähän on ollut suorastaan gourmet-kenttäkeittiö!

    Mun lempparieines taitaa olla perinteinen lihaperunasoselaatikko etikkapunajuurten ja raejuuston kanssa. Hyviä on kyllä myös keitot, etenkin ne pahvitölkeissä olevat!

    VastaaPoista
  3. Bearnaiskastike on ihanaa, en vaan ole tullut kokeilleeksi valmistusta vaikka ohjeita olenkin lueskellut - eli kuulosti herkulta:)

    VastaaPoista
  4. Susa,
    olen tosiaan muuttanut käsitystäni eineksistä, niistä löytyy monta kiireen pelastajaa

    nanna,
    keittoja ei tullut maistettuakaan nyt, aikaisemmin kyllä ja niissäkin on monta varteenotettavaa vaihtoehtoa

    inkivääri,
    työkaverilta kuulin, että hän ostaa aina vearnaiskastikkeen valmiina ja hiukan parantelee sitä, on hyvää.
    Sitä aion kokeilla

    VastaaPoista
  5. Vaihtelu virkistää tosiaan, ja hyviä löytöjäkin olet tehnyt. Meillä pojat muistelevat vieläkin heikeana keittiöremontin aikoja, kun syötiin einesruokaa, kaikkea muuten niin kiellettyä kuten roiskeläppiä. :D

    VastaaPoista