torstai 24. huhtikuuta 2008

Ihan itse tehtyä ruokaa

Kaipaan jo aikaa, jolloin saan täysipainoisesti kokkailla keittiössä. Vielä se ei ole mahdollista sen liesiaukon mittausvirheen takia. Tosin liesi asennettiin "väärään" aukkoon ajatuksella, että voidaan keittää ruokaa odotellessamme uutta tasoa. Hanaa ei ole voitu asentaa mittavirheen jatkoseurauksien takia, joten ruuanlaitto ei oikein nyt vain suju.

Pakastimessa näytti olevan yllinkyllin syötävää ja sitä pitäisi saada hupenemaan ennen kesää.
Keiton valmistaminen ei vaadi jatkuvaa vesipisteen käyttöä, joten päädyin keittoon. Kevensin hätävaravarastoani, otin hernepussin ja hemapapussin pakastimesta. Hyvä keitto niistä tuli.

Herneenvihreäkeitto


1 rkl voita kattilaan ja siinä kuullotetaan
3 murskattua valkosipulinkynttä
3 dl vettä, johon on pilkottu 1 kasvisliemikuutio lisätään
200 g vihreitä herneitä ja 200 g herne-maisii-paprikaa pakasteina lisätään
ja annetaan kiehua noin 10 minuuttia

1 tl vajaana suolaa ja 2 tl mustapippuria sekoitetaan
1 dl kermaa ja 1 dl vettä sekoitetaan keittoon tai 2 dl ruokakermaa
Annetaan kiehahtaa ja keitto soseutetaan tasaiseksi
Nautitaan heti tuoreen leivän kera.

Pakastimessa näytti olevan marjoja ja niistä pitää päästä eroon. Valitsin vadelmat.

Vadelmia rahkassa


1 prk maitorahkaa maustetaan vaniljasokerilla maun mukaan
Rahka notkistetaan ja lisätään maun mukaan sokeria
1/2 prk Flora vaniljakastiketta vatkataan lusikkaa käyttäen rahkaan
Sileää rahkavanillaa nostetaan annoskulhoihin ja kerroksittain lisätään
2 dl vadelmien kanssa. Päälle ripotellaan sokeria tarvittaessa.
Nautitaan hiljaisuuden vallitessa, koska tämä nopea jälkiruoka on niin hyvää.

4 kommenttia:

  1. Hei
    Onnistut tekemään ihanan houkuttelevia ruokia melkein "tyhjästä" mahtava taito:)

    VastaaPoista
  2. Pakasteherneistä tehtyä keittoa ei tunnistaisi maultaan samaksi kuin perinteistä. Kummassakin on puolensa, mutta keväänvihreä raikkaus kyllä voittaa.
    Toivottavasti pääset kohta kokeilemaan täysimittaisesti keittiötäsi!

    VastaaPoista
  3. Myönnän, että rakastan kaappityhjennystä ja sen insiroimana on hauskaa keksiä kokkauksia.

    Minäkin pidän vihreiden herneiden keitosta enemmän kuin perinteisestä.

    Maanantaina pitäisi taso ja välilasit tulla ja asennukset samoin.

    VastaaPoista