keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Etenemistä keittiössä

Taas on tullut tavaraa keittiöön. Puhelinpalvelu kodinkoneliikkeestä on ollut kiitettävää. Laskin, että meidän ostoksemme ovat saaneet liikkeen myyntihenkilön tarttumaan puhelimeen kymmenisen kertaa. Kyse näyttäisi olevan tärkeästä kaupasta tai sitten me olemme erittäin tärkeitä asiakkaita.

Uunin takia soitettiin kaksi kertaa, joista olen aikaisemmin jo raportoinnut.
Nyt meille on toimitettu liesituuletin, joka selvisi kotiimme vain yhdellä soitolla. Kotona ovat astianpesukone, mikro ja liesi, ne vaativat kolme soittoa. Kylmäkeskus, jota meillä ei vielä ole, on ansainnut jo neljä soittoa ja lisää tulee. Nimittäin viimeksi soitettiin sen tulevan jo lauantaina aikaisemmin ilmoitetun tiistain asemasta. Voihan olla, että lauantaikin muuttuu maanantaiksi. Joten soittoja riittää.

Eikä tässä vielä kaikki. Mikro nostettiin jo kaapiston hyllylle, koska aioimme valmistaa ruokaa uudella microlla. Ei siitä mitään tullutkaan, huomasimme, että mikrossa oli vasemmassa sivussa painautumia ja yläotsassa mustelma. Kaivoin käyttöohjeen esille ja ensimmäisessä kappaleessa kerrottiin; kun olet purkanut mikron tarkista, ettei se ole vaurioitunut laatikossa. Varmista myös ettei siinä ole lommoja ja että ovi sulkeutuu kunnolla ja että oven tiivisteet eivät ole vaurioituneet. Lommoutunut tai vahingoittunut uuni saattaa päästää mikroaaltouunin energian karkaamaan.
Kuljetusvaurio mikrossamme aiheuttaa lisäpaineita myyntihenkilöstölle ja puhelin on taas kuumeisesti käytössä. Onneksi tämä on vain pikku juttu.

Tänään piti kaapistojen olla valmiit lukuunottamatta tasoja ja välitilanlasia. Nyt puuttui kohtalo peliin. Kesken asennuksen hälytettiin ambulanssi paikalle, asentajalta oli lipsahtanut sirkkelisaha ranteeseen. Ammottava vertavaluva syvä haava vaati kaksikymmentä tikkiä ensiavussa. En ollut näkemässä tapahtunutta, mutta tapasin asentajan illansuussa ja pahoittelin tapahtunutta. Optimistisesti totesin, että onneksi ei mennyt peukalo. Asennustyö on todella hyvin ja ammattimaisesti tehty.

Nixin kaapistot ovat lujaa tekoa, runkolevyt ovat 15 mm pinnoitettua suomalaista puumassalevyä, kalusteiden reunanauhat ovat paksut ja laadukkaat, liimaukset eivät irvistele vuosienkaan kuluessa. Kalusteilla on 5-vuoden takuu. Rungon yläosan taustalevyn leveä tukilevy pitää rungon ryhdissään. Jos kurkistatte omaan keittiökaappiinne, useimmissa kaapeissa on kapea 10 senttinen listalevy. Kuvassa kurkistus Nixi-kaapistoon rakenteeseen.

Kaapit ovat ovia vailla. Terästasot olisivat tulleet torstaina, mutta liesiaukko oli sahattu väärään kohtaan. Odottelemme tasoja ensiviikolla ja samaan aikaan kotiimme tuodaan välitilan lasit. Tason ja välitilan lasin asennus tapahtuu samanaikaisesti. Kakkosasentaja tulee perjantaina ja saa kaapistot valmiiksi.


Sähkömiehet asensivat tänään yläkaapistojen alle upotetut halogeenit. Niihin olen hyvin tyytyväinen. Liesituuletin on osittain asennettu. Hämmästystä herätti hiukan liesituulettimen sisusta, joka oli Franken paketissa täysin irrallaan ja on edelleen laatikossa. Tästä pitää soittaa huomenna.

Illalla herkuteltiin, vanhassa mikrossa sulatettiin karpaloita. Intiaanisokeria päälle ja reilusti Floran vaniljakastiketta. Intiaanisokeri antoi mukavan kinuskimaisen maun kirpeisiin karpaloihin. Kaikki on kuitenkin ihan hyvin ensi viikolla kokataan uudessa keittiössä. Hyvää kannattaa odottaa.

4 kommenttia: