maanantai 28. huhtikuuta 2008

Keittiö - melkein valmis

Tänään maanantaina, lomapäivänäni, aloitin pikkupihan kukkapenkkien perkaamisen ja siirtelin muutamia kukkia uusille paikoille. Punahatut saivat tilavamman paikan. Harvensin runsaasti levinneen päivänkakkarapenkin ja siirsin osan kirsikkapuun alle. Päivä oli aurinkoisen utuinen. Lintujen laulukonserttia kuunnellessa urakka eteni leppoisasti. Vaahtera kukkii juuri nyt ennen lehtien puhkeamista, kuten kuva kertoo.

Terästaso saapui keittiöön

Jo aamulla soitettiin Kiitolinjalta, että iltapäivällä on tulossa Frankelta lähetys. Kauan odotettu terästaso saapuu. Välittömästi hälytettiin paikalle keittiöasentajat ja sähkömies irroittamaan ja asentamaan liesi. Välitilan lasit oli tilattu tälle maanantaille ja lasiliikettä pyydettiin tuomaan lasit paikalle.
Sain syyn keskeyttää pihahommat ja siirryin ihastelemaan keittiön lopullista valmistumista.

Liesitaso on vaihdettu ja liesi on täsmälleen liesituulettimen kohdalla. Vanha kattovalaisin sopii hyvin uuteen keittiöön. Yläkaapiston alle on upotettu halogeenivalot ja pistorasiat.

Välitilan lasien asennus sujui hetkessä ja 290 senttinen lasi soljahti paikoilleen lyhyemmästä puhumattakaan. Mitat täsmäsivät. Terästasot ovat lujaa tekoa ja sopivat kaapiston linjaan. Keittiön pöydän valaisin heijastuu välitilalasiin.

Kylmäkeskus, uuni ja mikro ovat olleet jo toiminassa viikkoja. Tälle osalle piti tulla apteekkikaapin ja toisen pitkän kaapin ovien vaihto pari senttiä liian ylhäällä olevien uravetimien takia, jotta vedinlinja saadaan samaan tasoon. Ovet eivät olleet tulleet, niiden vaihto jää myöhempään. Samoin kylmäkeskuksen yläpuolen lista uusitaan sopivaksi. Siis viittä vaille valmis on uusi keittiö.

Putkimiestä ei saatu vielä hana-asennukseen, se saadaan huomenna. Sitten sujuu ruuanlaitto ja tiskaaminen täydellä teholla. Lautaslaatikosta on helppo valita lautaset.

23 kommenttia:

 1. Kaunis ja raikkaan oloinen keittiö, kyllä tuolla kelpaa kokkailla! Itsekin tykkäisin jostain tuon tyylisestä jos joskus miehen kanssa päädytään rakentamaan. Miehellä tosin on vähän erilainen maku, joten siitä joudutaan varmasti vielä kättä vääntämään.

  VastaaPoista
 2. Onnea, onnea, onnea uuteen keittiöösi! Vetolaatikot ovat ihan parhaita, muita enää kenenkään keittiöön saisi laittaakaan. :)

  Krisu (ilman h-loppua)

  VastaaPoista
 3. Ihanan raikas keittio! Kylla tuolla kelpaa kokkailla :) Paljon onnea!

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, kohta se on ohi ja uusi, hieno keittiö valmis! Onnittelut!

  VastaaPoista
 5. laiza
  minusta keittiö saa olla selkeä ja pinnat helppoja puhtaanapidon kannalta

  VastaaPoista
 6. krisu
  Kiitos onnitteluista
  Vetolaatikot ovat paras valinta säilytyksen kannalta, samoin apteekkikaappi ja kaappi vedettävillä hyllyillä

  VastaaPoista
 7. susa,
  kiitos, pääsen nyt nauttimaan kokkailusta, kaikelle on oma paikkansa

  nasti,
  kiitos, juu vielä loppupinnistys niin sitten täysillä kokkailemaan

  VastaaPoista
 8. magi
  kiitos, joku voisi käyttää nimitystä (liian) steriili, mutta eikös keittiö saakin olla selkeä, hygienisen kiiltävä ja pinnat helppoja puhtaanapidettäviä

  Ei haittaa vaikka vettä ja viiniä läikkyy terästasolle, hetkessä pyyhkäisemällä taas kiiltää

  VastaaPoista
 9. Onnea uuteen keittiöön! Terästasot keittiössä on valttia. Tuo lautaskaappi näyttää tosi tosi kätsyltä. Itselläni kun on mm. jauhot yms. vetolaatikoissa vain.

  VastaaPoista
 10. Onnea uuteen keittiöön! Se on hieno. Ja eikös vaahteran kukinnot olekin ihanan värisiä :)

  VastaaPoista
 11. Todella kaunista, tyylikästä.
  Onko teillä painorajaa noissa laatikoissa, kun on melkoisesti lautasia, ettei vaan tipu lattialle?

  Sitten kysyisin vielä millä nuo välitilan lasit saatiin pysymään paikoillaan? Minä kun haaveilen kodinhoitohuoneeseen vastaavaa.

  VastaaPoista
 12. eija,
  kuiva-aineet on kahdessa kaapissa, joista toinen on apteekkikaappi ja toinen vetolaatikoin varustettu eli syvän korkean kaapin sisus tulee ulos ja kaikki löytyy helposti.

  VastaaPoista
 13. tuatara,
  Pidän myös vaahteran vaaleanvihreistä kukinnoista, osaa se vaahterakin kukkia kauniisti

  mary,
  Meillä on nixin keittiö ja siinä on vahva runkorakenne, joten lautaslaatikko kestää painon.

  Välitilan lasi on kiinnitetty silikonilla, asentaja pursotti silikonia taustaseinään koko matkalle vapaasti kiemurrellen ja siihen painettiin lasi kiinni. Pysyy hyvin, vielä tullaan silikoonaamaan nurkat ja tason ja lasin välinen rako.

  Oli muuten nopeaa touhua välitilan suhteen, mutta lasimitta pitää ottaa kerralla jämtisti
  Meillä ei ole karkaistua lasia, koska mitään pistoke- yms reikiä ei tarvinnut tehdä. Karkaistu on n 3-kertaa hintavampaa ja se on paikallaan, jos lasiin pitää leikata reikiä.

  VastaaPoista
 14. Onnea onnea vaan. Uskon, että saamme nauttia sinun keitoksistasi vielä enemmän kuin ennen, mahtavassa keittiössäsi. Kyllä valmis remontti on hekumallinen hetki.

  VastaaPoista
 15. Meillä on kaapistot Topilta ja muistaakseni oli joku painoraja, mutta vielä ainakin hyvin kestänyt :)
  Ei tuo silikoni sitten näy lasin takaa (jos kiemurrellen laitettu), vai onko lasi maalattua lasia?
  Mä kun aattelin tapetin laittaa lasin taakse ja kirkkaan lasin päälle, niin ehkä se pitää jotenkin sievillä (?) metallilistoilla kiinnittää..

  VastaaPoista
 16. tiiu, kiitos, kyllä niitä kokkauksia tulee silloin tällöin edelleen

  mary,
  Juu meillä on valkoiseksi maalattu lasi
  Jos tapettia tulee kirkkaan lasin alle, niin listoitus on kiinnitystapa

  VastaaPoista
 17. Upea keittiö!
  Tuo lasi on varmaan tosi kätevä pitää puhtaana jos verrataan perinteiseen kaakeliin, missä saumoihin tahtoo aina tulla jotain irtoamattomia iki-tahroja.

  VastaaPoista
 18. kaisa,
  lasin valinta perustui myös tuohon puhtaanapidon helppouteen, ei jynssättäviä saumoja. Mutta tietysti tyylillisesti sopiva juuri tähän keittiöön.
  Terästasoissa sama perustelu.

  VastaaPoista
 19. Apteekkikaappi on aevan mahtava toki myös! Kaksi vuotta se on nyt minunkin keittiössäni ollut, enkä pois antaisi. Oli kyllä hemmetin kallis yksikkö, mutta hintansa väärti.

  Krisu

  VastaaPoista
 20. Tälläisestä keittiöstä haaveilen meidän nykyiseen kotiimme. Itseasiassa tämän näköistä on suunnitelmissakin. Oli kiva nähdä tuo terästaso, koska nyt olen melko varma, että haluan puun sijaan kuitenkin terästä (jota olin ajatellut, mutta en ollut ihan varma sen sopivuudesta).

  VastaaPoista
 21. krisu,
  siitä apteekki- ja vetolaatikkokaapeista nautin, kun kaikki on heti näkösällä helposti otettavissa

  helmijunika.
  terästasot ovat hygieniset ja niin helposti microliinalla pyyhkäisemällä kiiltävän siistit

  VastaaPoista
 22. Tulin kurkkimaan keittiötäsi:). Nojoo tää alkaa todellakin olla mun tyyliä. Tosi hieno! Vähäks mäki haluisin uunin tolleen naaman tasolle eikä tarttis kyykkiä ja ihmetellä mitä sieltä putkahtaa..

  VastaaPoista