maanantai 24. maaliskuuta 2008

MoMa:ssa ostoksilla

Talousuutisten mukaan USA:n talous taantuu, voitaisiinko puhua jopa lamasta. Ainakin asuntokauppa on pankkien löysän lainapoliitikan takia sukeltanut lamaannuttavasti. Asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet ja hinnat laskeneet, viimeisinä markkinointikeinoina ovat pakkohuutokaupat. Korkoja on laskettu muutamaan otteeseen laman estämiseksi. Dollarin kurssi on laskenut. Onko nyt oikea aika tehdä ostoksia USA:sta ?

Kävin MoMa:n nettikaupassa, mietin mitä ostaisin. Valaisimia on hankala ostaa netistä sähkömääräysten ja takuuasioiden vuoksi. Kartellin tuotteet saa edullisemmin täältä Suomesta ja mahdolliset takuuasiat on helpompi hoitaa kotimaan liikkeen kanssa. Allaolevat tuotteet valitsin ostoslistalle.

Tästä maljakosta olen haaveillut ja tätä olen etsinyt Suomesta tuloksetta. Flex vase - laboratorioputkilomaljakko 26 euroa. Materiaali polykarbonaattia.

Hieno ja tarpeeksi yksinkertainen cooleri pitää valkoviinin kylmänä, 29,20 euroa.
Helmiä pannualuseksi, käy juhlapöytäänkin. Tämä on alehintaan 35 euroa.
Kohta alkaa puutarhan, terassien ja parvekkeiden vihreäaika. Kasvien ripustamiseen oksille, seinille ja parvekenaulakoihin, pöydille, ikkunalle ja tasoille, Plant frame tekee kaiken tämän mahdolliseksi, 20 euroa.

Keittiöön voisin vaihtaa kellon, moderni käkikello on ollut mielessäni. Hinta on vieläkin aika kova, halvan dollarin aikana vain 230 euroa.
Kehystetty Andy Warholin 1950-luvun moderni kukkaserigrafia, kauniit värit ja tämä toisi keittiön seinälle ripauksen romantiikkaa modernilla tavalla. Vain 117 euroa.

Ostokseni maksavat yhteensä 457 euroa, tulli- ja rahtikulut päälle. Huomasin, että Koskisen Block-valaisin maksoi 75 euroa. Mitenköhän sekin on mahdollista, kun sisäänostohinnat ovat jo tuota luokkaa.

Tätä maljakkoa ja grafiikkaa ei saa MoMa:sta, mutta sopivat oikein hyvin MoMa-ostoksieni joukkoon. Maljakko on käsinmaalattua lasia 1940-luvulta ja Kirsi Neuvosen graafikka muutama vuosikymmen nuorempaa.

10 kommenttia:

 1. Moderneja ovat ostoksesi ja sopivat tyyliisi - tuo taulu olisi ihana minullekin:)

  VastaaPoista
 2. Eikös nuo rahtikulut jenkeistä ole aika suuret? Minulla tilailu kaatui taannoin suuriin posti/rahtimaksuihin.

  Paikanpäällä onkin sitten halpaa (suomalaisesta näkökulmasta) :)

  VastaaPoista
 3. Olemme lähdössä koko perhe kesällä Bostonin kautta New Yorkiin ja odotan varsinkin MoMaa innolla. Lahjapuodin lisäksi kiinnostaa kokonaan tuotesuunnittelulle omistettu kerros, jota tuttava hehkutti.

  Dollarin kurssi kyllä kannustaa tekemään ostoksia Amerikassa, tuntuu että kaikki vaatteista lakanoihin menee listalle "ostetaan sitten Jenkeistä". Oikeasti olen tosi huono tavaranhankkija, mutta saahan sitä fiilistellä.

  VastaaPoista
 4. Vautsi mitä löytöjä oletkaan taasen tehnyt. Ruukku ja käkikello ja laboratoriovaasi olivat aivan superhurmaavia. Teillä on ollut muuten ihan ihmeen ihanat pääsiäiskattauksetkin.

  - jori -

  VastaaPoista
 5. Inkivääri,
  Kyllä tuo käkikello sopisi sinunkin keittiöösi ja helmet pannunalusena

  elegia,
  rahtikulut tietysti ovat suhteessa siihen miten vähän tai paljon euroissa ostaa. Painohan siinä ratkaisee eniten. Muutamien kymppien ostoksessa rahti voi näytellä suhteettoman suurta roolia.

  VastaaPoista
 6. lina,
  Tosiaan MoMassa on siellä museopuolella paljon katsottavaa. Muutama vuosi sitten se tuli kierrettyä. Itse myymälä on taas pieni shoppi, mutta siellä paljon enemmän tavaraa kuin tuossa nettikaupassa. Koruja esim.

  johanna,
  Tuo ruukku sopiikin puutarhurin puutarhasommitelmiin sisälle tai ulos. Miksei se käkikellokin voisi olla kukahtamassa vaikka ulkopatiolla ainakin kesällä.
  Ja niistä ihanista kukistasi olisi helppo tehdä putkiloihin sommitelmia. Tai juurruttaa pistokkaita.

  VastaaPoista
 7. Niin, mielelläänhän sitä tilaisi. Rahtikulut vielä maksaisikin, mutta Suomen tullin määräämät verot ovat niin pöyristyttäviä, että raivo vain nousee pintaan. He verottavat sekä ostoksia että rahtikuluja, minkä lisäksi heidän laskentatapansa on sen verran monimutkainen ja erikoinen, että lopulta asiakas maksaa veroa veron päälle. Luulisi sellaisen olevan laitonta, mutta tässä maassa mikä tahansa on mahdollista.
  On tullut riideltyä tullin kanssa muutamaan otteeseen. Niin ylimielistä virastoa on vaikea löytää. Sanoivatpa viimeksi, että kato, mee paikan päälle ja osta sieltä, niin ei oo mitään ongelmaa, mut jos tilaat, niin me verotetaan. Haloo?

  Lueskelin tullin tiedotteita eilen, en usko että missään muualla voi asioita sellaisella ylimielisyydellä ilmaista. Suututtaa vieläkin.

  VastaaPoista
 8. Ihania ostoksia! Maljakko todella erikoinen ja kaunis! Pitaakin katsoa MoMan sivut lapi :)

  VastaaPoista
 9. Sammakko,
  Tullin sivuilta kävin lukemassa tullauksesta. Muualta kuin EU-maista tilattaessa seuraa tavaran tullaus, joka tarkoittaa, että maksetaan Suomen verotuslainsäädännön mukaan arvonlisävero, joka näissä blogin tavaroissa on 22%, veron perusteena on tavaroiden ostohinta lisättynä rahtikuluilla.
  Nyt pitäisi oletettavasti lähtömaassa eli USA:ssa olla kyseessä taxfree-myynti eli hinnassa ei olisi lähtömaan alvia, koska alv maksetaan vastaanottajamaahan. Tämä pitäisi selvittää ostosta tehtäessä myyjän kanssa.
  EU-maassa tavaranhintaan sisältyy alv, joka on laskettu myyjämaan alv%:n mukaan lähtömaan verottajalle tavaranhinnassa. Tämä on tätä yhteisöön kuulumista, tosin Suomessa on korkea alv-% verrattuna esim Saksan 17 prosenttiin, meidän etu siis nettikaupoissa.

  susa,
  sinulla onkin helppoa asioida nettikaupassa, koska asut siellä samassa maassa, tosin eri osavaltiossa.

  VastaaPoista