lauantai 22. maaliskuuta 2008

Kotoista juhlaa

Pääsiäiskattauksessa pitää tietysti olla maalattuja munia ja sipulikukkia. Terassin pöydältä siirrettiin jo aamiaispöytään helmililjavati, johon asetettiin vastamaalatut pääsiäismunat.
Kukkavati ei ole mikä tahansa vati. Se näyttää kuluneelta ja siinä on yksi halkeama, joten ruuanvalmistuksessa vati ei enää käy. Tämä on 1940-luvun Arabian piippuleimavati, jonka olen pelastanut Enolan aitan romulaatikosta. Vadin myötä tulvahtavat mukavat muistot mieleen.

Päivällispöytään katettiin hiukan hienommin. Kermanvärinen pellavaliina on kokenut monet kattaukset ja nyt se peittää taas pääsiäispöytää. Isoäidin virkkaamat pellavaliinat toimivat kateliinoina. Lasinaluset on virkattu pellavalangasta, tärkkäsin ne jämäköiksi.

Keitetyt kananmunat tarjotaan alkusalaatin kanssa. Käsinmaalatut japanilaislautaset on katettu munakuppien alle. Hauskasti ne antavat väriä valkoisten astioiden seurana. Japanilaislautaset ovat 70-sentin kappalehintaan hankittu kirpputorilta.

Lautasliinojen taittelu ei ole vahvin puoleni. Nämä lautasliinat kuuluvat settiin, johon kuuluu myös iso käsinkirjailtu ruokaliina. Setti on hankittu lomamatkalla Kreikasta. Vierailimme maalaiskylässä ja kylän naiset olivat tuoneet näytteille ja myytäväksi käsitöitään. Liina oli niin kaunis, että en voinut olla hankkimatta sitä. Kuvassa liina taiteltuna.

Sama kukkavati koristaa myös päivällispöytää.

9 kommenttia:

 1. Mielettömän kaunis ja kekseliäs kattaus. Kyllä valkoisen eri sävyt yhdessä toimivat aina loistavasti. Pellava on ihanan rouheinen materiaali. Kiva yhdistelmä nuo japanilaislautaset, niinpä sitä kannattaa kokeilla yllättäviä yhdistelmiä.
  Kukka-asetelma on mainio.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kattaus, pitsiliinat lautasten alla on erinomainen keksintö, ja japanilaislautaset tuovat kokonaisuuteen särmää. Hyvää ruokahalua! Ja hienoa pääsiäistä!
  Meillä pääsiäismunat värjätään eestiläisittäin, mutta siitä toivottavasti myöhemmin...

  VastaaPoista
 3. Kattaus näyttää todella tyylikkäältä. Luonnollisia, vaaleita sävyjä minimalistisesti. Jotenkin tosiaan suomalais-japanilainen henki..:)
  Kaunista!

  VastaaPoista
 4. Helmihyasintti on lempikukkani!!!
  Voisin ihastella niitä alvariinsa!!!<3<3<3
  Varsinkin tuollaiseen vanhaan kulhoon laitettuna!!!IHASTUTTAVA!!!
  Kaunis on juhlapöytäsikin
  -toden totta!!!
  On ihana laittaa erityisvieraille erityisihana kattaus!!!=O)
  Silloin ruokakin maistuu erityismaittavalta!!=O)
  KIITOS ihanista kuvista!!!

  VastaaPoista
 5. Sammakon kanssa samaa mieltä että pitsiliinat ovat oiva keksintö lautasten alla.

  VastaaPoista
 6. Kiitos teille kaikille kauniista sanoistanne ja kommenteista.

  Kommenttipalaute antaa tunteen, että blogilukijoita on ihan "oikeasti" käynyt. Tuntuu kuin olisin saanut vieraita, tuttuja vieraita.

  VastaaPoista
 7. kaunis kattaus. tällaisia postauksia lisää!

  VastaaPoista