Vesikrassi vihertää, viikonloppuna napsaavat sakset kohtalokkaasti ja krassia ripotellaan salaattiin ja voileipien päälle. Suussasulavilta sanoilta tuntuvat krassi, artisokka, pesto, tomaatti, rucola. Miten kaikki kasvava, maasta nouseva ja värikäs onkin niin erinomaisen herkullista.
Tästä unelmoinnista rysähdetään melkein allikkoon. Miltä se pizza kuullostaa, ehkä syntisen epäterveelliseltä. Muutan mielipiteeni, kun luen Chorizo-rucolapizzasta Ihanat Tomaatit- kokkaajilta.
Chorizo-rucolapizza
Soveltelin ohjetta oman ruokakaappini mukaan. Chorizoa käytän mieluisasti ihanien kasvisten joukossa. Jotenkin tuo makkaran epäterveellinen leima minimoituu kasvisten kumppanina.
Taikina
1 dl lämmintä vettä, 15 g hiivaa, 0,5 dl oliiviöljyä ja 3 dl vehnäjauhoja.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja jauhot. Vaivaa taikinaan sitko. Kohota taikina liinan alla n 30 min.
Kauli taikina voidelulle uunipellille.
Täyte
2 rkl pestoa levitetään pizzapohjalle
Pinnalle levitetään: Suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia, pilkottuja artisokansydämiä yrttimarinadissa, viipaloitua chorizoa, tuoreita tomaattiviipalerenkaita, pieniä mozzarellapalloja.
Täytteet levitetään harvakseltaan toinen toistensa lomaan ja oman mielen mukaan.
Pizza paistetaan 250-asteessa noin 10-15 minuuttia. Rucola levitetään päälle tarjolle nostettaessa.
Aivan älyttömän herkullisen kuuloista ja näköistä pizzaa! Nam. Siellä on herkuteltu :)
VastaaPoistaJuu pizza oli niin hyvää, että sitä tehdään aika usein. Voisi tehdä kasvisversionkin ja korvata tuon chorizon kukkakaalinupuilla.
VastaaPoistaIhanan näköisiä nuo vihreät pikkuversot tuossa valkeassa kulhossa. Juuri tänään mietin kuinka pääsiäisruohokin voisi näyttää suloiselta valkeassa suvässä kulhossa. Ja ei sen puoleen pitsakin saa nälkäisellä veden kielelle. Ihanan näköinen ja maku varmaan vieläkin ihanampaa
VastaaPoista