keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Olohuoneita

Sisustuslehdistä löytää oman kodin sisustamiseen vinkkejä ja vihjeitä. Kuvien kautta välittyvät värivalinnat tukevat omia valintoja, vaikkapa vain sohvatyynyjen valinnoissa ja sijoitelussa.
Kuvan olohuoneen sohvanurkkaus on klassisen ajaton ja värivalinnat rauhalliset, vaaleita harmaan ja hiekan sävyjä. Maton koko isoon ryhmään on juuri oikea, ei liian pieni.

Olohuoneessa on rento tunnelma. Näyttää siltä kuin sohvalta on lähdetty hakemaan keittiöstä kahvia. Design Housen erikorkuiset Tablo-pöydät on sijoitettu sohvan päätyyn. Tarjotinpöydälle on helppo laskea se kahvikuppi ja syventyä kirjaan. Costanza-valaisin antaa riittävästi lukuvaloa. Itse valitsisin matoksi paksun kantatun sisal-maton ohuehkolta vaikuttavan nahkataljan tilalle.

Tätä olohuonetta hallitsevat isokokoiset mustakehyksiset, mustavalkoiset valokuvataulut.
Taulujen seuraksi sopivat hyvin jämäkkä harmaa sohva ja korkea mustavarjostiminen jalkavalaisin. Sohvatyynyt rentouttavat tunnelmaa, samoin iso, mustavalkoinen pöytänä toimiva rahi.

Huoneen isolla peilillä on taulun asema. Sitä on korostettu maalaamalla kehyskuvio peilin ympärille. Hyvä idea kotiin, jossa ei ole varauduttu maalausten ostamiseen.

Valitsin tämän rauhallisen olohuonenäkymän taulun takia. Näyttää, että koko sisustus, värit ja graafinen ilme, lähtee taulusta. Raidallinen matto sopii kokonaisuuteen hyvin antaen eloa massiivisen sohvan ja nahkarahin jäykähköön ilmeeseen.

Ennakkoluulottoman hauskat yhdistelmät. Retro nojatuoli, romanttiset verhot ja kattokruunu, klassiset sohva, divaani ja pöytä. Taidolla tehty eloisa sisustus.

Hyvä esimerkki sohvatyynyjen valinnoista, vihreää, appelsiinin oranssia, valkoista, kuviollista. Eikö näytä siltä kuin aurinko paistaisi huoneessa.

Kuvat: Living etc
Metropolitan Home

2 kommenttia: