keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Pienen pieni veturi.....

Magi on antanut minulle ja blogilleni kauniiden sanojen siivittämänä sydämmellisen tunnustuksen. Kiitos kauniista sanoista ja tunnustuksesta.
Tämä blogistania on rentouttava paikka, voin kirjoittaa tänne arjen pieniä ja joskus vähän suurempiakin asioita ja vaihtaa kanssanne mielipiteitä ja ajatuksia. Omien ajatuksien saattaminen kirjalliseen muotoon kuvien kera on mukava harrastus, jota saan toteuttaa täysin omin ehdoin. Työpäivän jälkeen istahdan lukemaan mitä muut ovat kertoneet arjestaan, juhlastaan, harrastuksistaan. Tuntuu kuin rupattelisin tuttavien kesken, nauran, puhelen ääneen ja joskus kuulen kuin vastaisitte, ihan ääneen.

En voi yksilöidä teistä, blogiystäväni, nyt ketään, vaan annan tämän teille kaikille.
Blogilukijani ota vastaan tämä kiitos minulta.

Lasten leikkien seuraaminen on rentouttavaa. Kun nuorin tyttöni oli leikki-iässä ja lepäsin sohvalla raskaan työpäivän jälkeen katsellen hänen leikkejään, hänellä oli tapana sanoa:
Nyt äiti rentoutuu. Lasten leikkimiseen ei kyllästy koskaan. Enkä ole vielä ainakaan kyllästynyt tähän bloggaukseenkaan. Nyt äiti rentoutuu, melkein kuulen korvissani.


Ruotsalainen vuosikymmeniä vanha Brio-junasarja on yksi kauneimpia leluja. Juna voi olla vaikka kirjahyllyn reunalla muistuttamassa rentouttavista lapsuuden leikeistä. Tämän lastenlaulun sanoin rentoudutaan ja lähdetään jatkamaan matkaa.

..........Pienen pieni veturi
..........aamulla kerran
..........hieroi hyvin savuisia silmiään
......... sitten pihisi ja puhisi ja yski
......... tsuku, tsuklu, tsuku, tsuku, lähdetään

8 kommenttia:

 1. Ihanat nuo junakuvat, minunkin mielestäni se on ihan koriste:)

  VastaaPoista
 2. Brion lelut ovat ihania - ihan niin kuin hyvät blogiystävätki, joiden kanssa voi aina hetkeksi piipahtaa rupattelemaan.

  VastaaPoista
 3. Tuli niin nostalgiset ajatukset mieleen jutustasi. Samanlainen juna oli meilläkin kovassa käytössä, joka sitten annettiin kummipojalle, mutta tuo laulun säkeistö... muistan niin kun kolme tyttöämme soittivat sitä pianolla kuusikätisesti siis...

  VastaaPoista
 4. Pienen pieni veturi on ihan paras laulu. Sen avulla menee kamalinkin ruoka lapsen suusta hienosti alas :)

  VastaaPoista
 5. Voih, kauniit kuvat olet veturista ja junaradasta laittanut. Meillä samanmoinen rata vaunuineen on nyt kovassa käytössä. Tosin tausta ei ole yhtä harmooninen vaan rata kiemurtaa leluröykkiön seassa. Palikoiden yhdistäminen onnistuu nuoremmiltakin. Brion loistava keksintö joka kestää!!

  VastaaPoista
 6. Älkää luopuko Brio-junistanne, ne jatkavat "perintönä" seuraavaa elämäänsä lasten elämässä.

  VastaaPoista
 7. Meilläkin on Brio-junasysteemit kuuminta hottia! Ajaton, kaunis, kestävä ja käytännöllinen lelu. :) Rakastan ylipäätään kaikkia puulelusarjoja joihin voi tarpeen mukaan ostaa lisäosia.

  VastaaPoista