keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Työhuoneen freesaus

Työhuone, mitä siitä kertoisin. Puutteet ja kohennuskohteet näkyvät jo ovelta, mutta aloitan hyvistä asioista.

Kirjahylly on joulusiivouksen jälkeen vielä kohtuullisessa kunnossa eikä se vaadi muita toimenpiteitä kuin järjestyksen ja siisteyden ylläpitämistä.


Arkistolaatikosto, arkkitehtitoimistosta aikoinaan hankittu. Se on erittäin hyvä kaikenlaiseen säilytykseen ja kätkee sisäänsä papereita uskomattoman määrän. Laatikot ovat sopivan matalia, jotta tarvittava löytyy nopeasti. Laatikosto on kokonaan massiivikoivua.


Työtuoli, edullinen Askosta hankittu nahkatuoli, joka liukuu ja pyörähtelee parketilla ketterästi pöydän äärestä arkistolaatikoille ja kirjahyllyn ääreen.


Tietokone oheislaitteineen on ajanmukainen.

Ja nyt seuraavat kohennusta vaativat kohteet.

Työpöytä, Ikean jalkoihin kiinnitetyt kuluneet laminoidut vaneripöytälevyt, muuten jo toiset näissä jaloissa, vaativat taas uusimista. Tuo vaaleanpunainen kasa kirjan vieressä on joulusta säästynyttä Gheishaa. Löysin laatikon vaatehuoneen hyllystä ja sisältö maistuu erittäin hyvältä juuri nyt.


Valkoiset työpöytälaatikostot ovat kunnossa, mutta ovat hiukan ankean näköiset. Laatikot on aikomus päällystää tapetilla ihan kevään aikana. Saadaan vähän uutta "särmää".

Tapetti valitaan näistä kahdesta Manuel Canovasin tapetista joko palmuoksaa tai graafista.

Tunnelma, työhuoneen sisustus ja tunnelma on lattea ja mitäänsanomaton. Uusi matto tulee lattialle kevään kuluessa. Oikeastaan olohuoneen iso sisalmatto leikataan sopivan kokoiseksi ja kantataan ja se on kuin uusi työhuoneessa.

Vanhan kliseen tavoin, jään odottamaan lopputulosta.

6 kommenttia:

 1. Tavattoman siistin näköinen työhuone - meidän ei kestä oikein katseita, ulkopuolisten, itsehän siihen on jo tottunut.

  Tosin meillä Isännyys sai jonkin sisustuspuuskan ja väsäsi minulle ja pojille jostain kamalasta isosta levystä pitkän työpöydän, jonka äärellä nyt istumma rivissä8] Neljä läppäriä tässä juuri ja juuri mahtuu olemaan irtohiiren kanssa, kun hiirimatot on kiinni koneessa...

  Olen nyt siis täällä ihan samassa tilassa - Isännyyden sotkut selän takana, onneksi...;)

  VastaaPoista
 2. Noh eihän työhuone siisti ole, kuvakulmat on vain valittu niin, että kaaokset ei näy. Oli aika sovittaminen, että johtokasat työpöydän alta ei näy. Ja mieheni kaikki paperit ym tykötarpeet ovat visusti kuvan ulkopuolella. Nuo arkistolaatikostot ovat aivan aarre, sinne kätkeytyy niin paljon.

  Meillä on kaksi työpistettä, mutta yksi atk-asema , tai kannettava on toinen. Se on yleensä kylläkin olohuoneen sohvalla.

  VastaaPoista
 3. Mustan kirjahyllyn omistajana katson himoiten valkoisia, eleettömiä hyllyjä! Ehkä joskus. Samoin tuo arkistokaappi: kaunis ja käytännöllinen.
  Yritän keksiä omaan työhuoneeseemme sopivia säilytyskalusteita, joihin molemmat saisivat tärkeät paperinsa. Sisustaminen vaatii aika paljon aikaa ja paneutumista.

  VastaaPoista
 4. Desde Spain un saludo en este nuevo 2008
  Paco

  VastaaPoista
 5. Sisustus on myös kivaa, omassa kodissa voi toteuttaa joskus jotain "hullutusta", kuten nyt tuo työpöytälaatikoston tapetointi.

  Pakous:
  Hyvää uutta vuotta 2008 täältä Suomen eteläosasta, vettä sataa juuri nyt ja lunta on hivenen. Kunnon talvea emme ole saaneet vielä.
  En saanut musiikkiasi kuulumaan.
  Kalliomaalaukset olivat upeita.

  VastaaPoista