sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Kevättä ilmassa

Tänään paistaa aurinko, ilmassa on kevään tuoksu. Pihamaan kukkapenkissä ovat selvät kevään merkit.
Maasta työntyvät pulleat krookuksien varret kukka-aihioineen.


Kukkapenkki on aivan sula. Kostean ja muhevan kukkapenkin perkkaus aloitettiin tänään. Varovaisesti edeten nousevat syksyllä jääneet rikkaruohot penkistä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tammikuussa siivoan kukkapenkkejä.

Laventelit ovat säilyneet hyvin, vihreät pehkot melkein tuoksuvat.

Iiris-kukkaryhmästä poistin lakastuneet viimekesäiset lehtijäännökset ja esiin paljastuivat terhakat uudet lehtivarret.


Matalat tuijahavukasvit ovat talvehtineet hyvin. Viime keväänä siirsin ne terassin talvi-istutuksista ulos maahan. Hyvin ovat säilyneet.


Matalat ikivihreät sammalleimut ovat jo tottuneita talvehtijoita. Muhevasta mullasta on helppo vetää niiden juurilta rikkaheinät

8 kommenttia:

 1. Voi että, ei varmaan kovin yleistä tosiaan perata tammikuussa rikkiksiä:O Kuulemma irtoavat paremmin ennen kasvuunlähtöä, kun malttaisi keväällä olla ajoissa - nyt ainakin olet:) Iirikset ovat meilläkin kasvussa...

  VastaaPoista
 2. Oi ihanaa jos talvi jättäisi tulematta ja tosiaan tuo keväinen tunnelma jatkuisi. Katselen aina säätiedotuksia jännityksellä, ei lunta ei lunta, ei pakkasta :) kiitos!

  (olen muuten nunnu, vaihdoin nimimerkin)

  VastaaPoista
 3. Inkivääri, ihana oli pistää kädet multaan. Voi että nautin auringosta ja kevääntulosta.

  Malia, mites se nimimerkki vaihtui, ei kuitenkaan amalia. Amalia olisi ollut ihana myös. Tulipa tuo em mieleen.
  Samat sanat kevättä, kevättä.....

  VastaaPoista
 4. Syksyn hässäkäs unohdin laittaa sipulit maahan. Nyt taitaisi olla oiva aika pistää nekin maahan ja samalla seurata jalanjälkiäsi ja ruveta kitkemään

  - jori -

  VastaaPoista
 5. Johanna, tosiaankin kun maa on sula ja multa muhevaa sipulikukkia voi istutella mullan uumeniin. Se olisi hauska kokeilu, tuleeko tulosta.

  Leikkasin kirsikkpuun oksia maljakkoon ja nyt jokapäivä kurkkaan mitä silmuille tapahtuu.

  VastaaPoista
 6. Omalla kasvimaallani ei sentään krookukset vielä olleet nousseet ;) Kyllä minä vaan toivoisin että edes vähäksi aikaa tulisi talvi, kunnon lumet ja pakkanen, sen jälkeen saisi kevätkin taas tulla. Nyt se vähän vihjaa sen suuntaisesta, täällä ainakin sataa kevyttä lunta... Vaan kauankohan tuokin malttaa maassa pysyä?

  Kirsikanoksia maljakossa, kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
 7. Kevättä ja aurikoa minäkin odotan. Meillä oli kyllä maa jäässä, kun jouluisia hyasintteja koitin istuttaa, niin eipä lapio mennytkään.
  Vasta tuli kylläkin leventeli havuilla peitettyä ja nyt onkin lunta muutama sentti. Pikkuinen orvokki eilen vielä vähän pilkisti lumen alta. Tuo kirsikkapuun oksa täytynee pikapuoliin hakea :)

  VastaaPoista