lauantai 26. tammikuuta 2008

Juhlan jälkeen

Juhlinta on ohi. Oikeastaan juhlinta ei ole oikea sanonta tälle juhlalle. Syntymäpäivien vietto perhepiirissä on leppoisaa yhdessäoloa ja hauskanpitoa.

Täytekakku kuuluu perinteisesti synttäreihin. Synttärisankarin ikä ja makumieltymykset on huomioitu kakun sekä sisällössä että koristelussa. Kyseessä on mansikka-kermakakku, jossa kermaa on kevennetty vaniljarahkalla. Koristelu alkoi ensin vihreillä kuulilla, jotka saivat lopulta seurakseen pihlajanmarjakarkkeja ja vielä pinnalle suklaisia värirakeita. Vain vihreät kuulat koristeena allaolevassa kuvassa, lopullinen tulos otsikkokuvassa.


Kuten huomaatte, olen hiukan suuripiirteinen ja expressionistinen kakkukoristelija. Vetelen suurilla vedoilla kermavaahtoa, eikä haittaa vaikka kädenjälki näkyy pieninä persoonallisina
virheinä. Toisinsanoen en ole ammattimainen leipoja. Mutta hyvä kakusta tuli.


Luumukakku oli mehevää ja kosteaa. Tarkennan ohjetta vielä, riippuen hedelmä- tai marjasoseen makeudesta, sokerimäärä voi olla jopa vajaa desi, mutta alkuperäisen ohjeen 3 dl on kyllä liikaa.
Katriina oli tehnyt tällä ohjeella kakun käyttäen omenasosetta, joten tähän munattomaan kakkuun voi käyttää marja- ja hedelmäsoseita vapaasti inspiroiden.


Marian kakku, sitä voi nimittää myös sitruunakakuksi, oli onnistunut valinta. Oliiviöljy sopi hyvin yhdistettynä kirpeään sitruunan makuun. Myös tätä kakkua meillä leivotaan jatkossakin.

7 kommenttia:

 1. Ihanan nakoisia - ja varmasti myos makuisia!
  Kakku "kadenjalkineen" on taydellinen. Usein valitettavasti kay niin, etta moni kakku paalta kaunis. Varsinkin kaupan kakkujen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Äitini on käyttänyt noita pihlajanmarjakarkkeja iät ja ajat synttärikakuissa. Meillä niitä nimitetään kettukarkeiksi :)

  VastaaPoista
 3. Nana: Olen samaa mieltä, itse tehty päihittää usein leipomon kakun. Jotenkin leipomot askevat grammallen käyttämänsä ainekset hinnoittelun takia. Sitten se maistuu tuotteessa kliinisenä ja aina täsmämakuisena, eikä aina minkään makuisena.

  Tanya: Juuri noista kettukarkeista syntyikin keskustelua, kun muisteltiin kuinka monta vuosikymmentä ne ovatkaan jo täyttäneet. Aina vain suosiossa lasten (pienten) kohdalla.

  VastaaPoista
 4. vietimpäs tovosen lukiessani ja katsoessani kauniita kuvia ja mukavia tekstejä... Mukava katsella pieniä kodin sisustusjuttuja, kuinka niillä saakaan arkeen piristystä ja pilkettä.

  VastaaPoista
 5. Nyt selkis minkälainen kakku valmistuu maaliskuussa pojalleni, jonka lempikarkkeja ovat vihreät kuulat.

  VastaaPoista
 6. Riittahelinä:
  Kiitos käynnistäsi. Käyn myös lukemassa sinunkin blogiasi.

  Helmi:
  Mukava, että löysit vinkin sinnekin synttärikakkuun.

  VastaaPoista