keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Cannellonit

Pienestä kirjasesta Ruokamatka maailmalle löysin Italia-osiosta jokin aika sitten Cannellonien ohjeen. Jätin kirjasen keittiöön odottamaan sopivaa hetkeä toteuttamiselle. Näytti siltä, että lasagneen verrattuna tämä olisi helpompi ja nopeampi valmistaa. Luuloni pitikin paikkansa, helppotekoinen ja lasagnen veroinen jopa parempi. Eikä työlästä valkokastikkeen valmistusprosessia. Joiltakin osin muutin ohjetta alkuperäisestä.


Cannellonit 4-5 annosta

8 kpl lasagnelevyä
Levyt keitetään suolalla maustetussa vedessä 8-10 minuuttia. Kattila sa olla niin iso, että levyt mahtuvat siihen vaakasuoraan ristikkäin. Kaada vesi ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Aseta levyt leivinpaperin päälle tasolle.

Täyte
300 g paistijauhelihaa
1 sipuli
2 dl paloiteltuja herkkusieniä, purkkisienetkin käyvät
200 g (1 prk) Creme Bonjour-italialaiset yrtit tuorejuustoa
70g /1 tlk tomaattisosetta
2-3 valkosipulinkynttä
oreganoa, meiramia, maustepippuria, suolaa

Ruskista jauheliha, hienonnettu sipuli ja sienet kevyesti pannulla
Lisää joukkoon tuorejuusto, tomaattisose ja puserretut valkosipulinkynnet
Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää mausteet.
Jaa seos lasagnelevyjen toiseen päähän ja kiedo rullalle. Laita rulla uunivuokaan.

Pinnalle
2,5 dl kermamaitoa tai ruokakermaa
2 dl juustoraastetta, emmentalia tmv
suolaa ja mustapippuria
Sekoita ainekset ja kaada seos vuokaan rullien päälle
Kuorruta ruoka 225-asteessa noin 20 minuuttia.















Kuvassa Cannellonit ennen uunia ja valmis annos lautasella. Seuraksi sopii vihreäsalaatti. Käytin loput herkkusienet ja valmistin tomaatti-sienisalaatin.


Air-vuoka

Keittiöni ehkä eniten käytetty vuoka on Air-vuoka. Harri Koskinen suunnitteli Air-vuokasarjan Arabialle yli kymmenen vuotta sitten. Sarja poistui tuotannosta 2005 lopussa. Vuokiin kuuluvat värikkäät, tiiviit muovikannet, joiden ansiosta niissä voi pakastaa ja säilyttää ruokaa. Sarjaan kuului neljä osaa, joista minulla on kaksi. Vuoka on kaunis ja selkeä, sopii hyvin laatikko- ja vuokaruokien valmistukseen, siinä voi nostaa tarjottavan suoraan pöytään. Toivoisin, että Arabia ottaisi sarjan uudelleen tuotantoonsa.

7 kommenttia:

  1. Heti herahti vesi kielelle, tätä perheeni saa tänään ruoaksi.

    VastaaPoista
  2. Tuota täytyykin kokeilla;mutta gluteenittomista levyistä :)

    VastaaPoista
  3. Ei olisi pitanyt tulla tanne; kamala nalka iski!! :)

    Et ole ainoa, joka on jaanyt Air-vuokia kaipaamaan. Minulla on vain yksi ja se on ihan paras. Nayttaisi olevan samaa kokoa kuin kuvassasi alempi, tosin harmaalla kannella.
    Loytyisikohan huutonetista niita..

    VastaaPoista
  4. Noita Koskisen vuoka7säilytysastioita olen aina myös himoinnut. Näyttävät varsin käteviltä ja mitkä ihanat värit noissa kansissa onkaan. Vaikka ei sen puoleen kyllä ruokakin vaikutti herkulliselta

    VastaaPoista
  5. Cannellonit olivat maukkaan hyviä, suosittelen. Meillä tykästyttiin näihin jo valmistuksen helppoudenkin takia.
    Kasvissyöjät voivat korvata jauhelihan soijarouheella.

    VastaaPoista