keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Hopeinen täysikuu

Kalenterissani ovat tammikuulla merkinnät 21. päivän kohdalla. Pimeys päättyy klo 8.21, aurinko nousee klo 9.13 ja aurinko laskee klo 16.12, pimeys alkaa klo 17.04. Kukahan nuo minuutilleen tarkat kello-ajat on laskenut ? En malttanut olla kurkkaamatta ensi viikon maanantaille. Päivä pitenee, pimeys päättyy jo klo 8.09 ja alkaa klo 17.20. Näin ne päivät pitenevät.
Tänä aamuna työmatkallani huomioin, kuinka valoisaa jo on. Oli kevyt kulkea kuulaassa ja valoisassa tunnelmassa.

Täysikuu alkaa 22.1, kertoo kalenteri. Aivan oikein täysikuu hehkuu tänä iltana sysipimeältä taivaalta. Vedenpinta on kohmeessa ja tammikuinen maa on hiukan pakkasessa jäykistynyt.

Pyöreän kuun ihastelun jälkeen katselin ruokailuhuoneen ikkunasomisteita. Valkoiset virkatut ja tärkätyt liinat olin ripustanut jouluksi ikkunaan. Annan niiden olla vielä pimeiden iltojen ilona ikkunassa. Vasta sitten, kun illat ovat valoisat ja ihastellaan alkavaa kevättä, on aika riisua ikkunat avoimiksi.

5 kommenttia:

 1. Aamu aamulta on valoisampaa lenkillä, tänään selvästi jo lähtiessä näki paremmin.

  Kivat ikkunakoristeet ja ovat kyllä ihan talvisia, eivät jouluisia:)

  VastaaPoista
 2. Tosiaan ilmassa on selviä kevään merkkejä ja matkaa kohti valoa. Ihastuttavia pitsipyörylöitä - vähän kuin koruja

  VastaaPoista
 3. Erikoinen ja hauska keksintö ripustaa liinat tärkättynä ikkunaan, onko oma ideasi? Erään kaverini kotona oli aikoinaan tuollaiset käsin virkatut pitsiliinat lautasten välissä.

  VastaaPoista
 4. Hei ystäväiseni kaikki kolme.

  Talvisen ikkunakoriste-idean sain hetken mielijohteesta.Järjestin kattaustekstiilejä ja huomasin, että olin saanut pinottain virkattuja pikkuliinoja. Osaa käytän kattausliinoina, punaisia jouluna, keltaisia pääsiäisenä ja valkoisia silloin tällöin riippuen tilanteesta. Liinat ovat pieniä ja sopivat kahvi- ja ruokapöytään Nyt osa liinoista oli ikkunassa tärkättynä ja itseasiassa voisin tärkätä kaikki, tärkättynä ne toimivat ryhdikkäinä kattausliinoina.

  VastaaPoista