lauantai 31. toukokuuta 2008

Yhtä juhlaa terassilla

Eilen illalla istutin tämän kevään viimeiset istutukset. Ellei tämä kuivuus tee aukkoja kriittisille paikoille ja joudun tekemään täydennysistutuksia. Pulleamahaiseen ruukkuun istutin valkokukkaisen Ruusunätkelmän. Palkokasvien sukua kuuluu olevan, kukat ovat puhtaan valkoiset, kasvutapa rento ja vaatii tukea. Kuinkas sen tuen laita on, kun haluaisin kasvin lamoavan alaspäin. Ruusunätkelmä kasvaa korkeutta noin 2 metriä. Siinä pituudessa se kierisi jo pitkälle terassin lattialla. Silloin on jo tarvetta nostaa se ylös tukikepeille. Tämä asia on edessä myöhemmin. Ensin toivon, että kukka talvehtii ja jatkaa ensivuonna.

Tänään on juhlapäivä monissa kodeissa. Meillä juhlitaan myös, mieheni on taas vanhentunut yhden vuoden verran . Eihän sitä sanottavasti huomaa. Johtuu varmaan siitä, että pyörähtää vuodessa vuosi itsellekin.

Lahjaksi ostin navigaattorin, joka oli Stockmanilla kanta-asiakasetuna nyt 225 €. Blaupunkt on best in test, mukana muistikortit Scandinaviaan ja Eurooppaan. Nyt saadaan huoletta kierrellä lomamatkoilla navigaattori laukussa tai autossa. Aina löytyy määränpää ja tie takaisin hotelliin tai kotiin. Tottelemme vain laukusta kuuluvia kehoituksia käänny vasemmalle, mene suoraan ja nyt olet perillä. Puhuva laukku voi herättää hilpeyttä jossain Sisilian pienessä kalastajakylässä. Kohta meidät kai paikallistetaan navigaattorin ansiosta liikuimmepa missä tahansa . Eikös tämä ole kehityksen kehittymistä. Enää emme eksy ja paperikartat ovat tarpeettomia.

Terassin pöydällä on nyt Keijunmekko. Se on monivuotinen köynnöskasvi, kukkii kesä-syyskuulla ja kasvaa pituutta 2-3 metriä. Keijunmekko on istutettu korkeaan lasimaljakkoon, pohjalla kiviä ja muutama kivi koristeena mullan päällä. Lasimaljakossa on pohjassa halkeama, josta liika vesi pääsee tihkumaan pois. Katsotaan miten keijunmekko viihtyy ja saanko sen talven jälkeen uudelleen kasvuvauhtiin.

Nyt juhlitaan. Mukavaa juhlaviikonloppua teille kaikille.

5 kommenttia:

 1. Sinä jo lopettelet istutuksia ja minä vasta aloittelen :) Eiliseltä puutarhamyymäläreissulta lähti auto täyteen kaikkea mukavaa!

  Jutustasi voisi tulkata, että olette menossa Sisiliaan lomalle!?

  Vanhemmat olivat juuri navigaattori laukussa Saksassa ja kehuivat sitä kovasti käteväksi.

  VastaaPoista
 2. nanna,
  juu olemme syyskuulle ajoittamassa Sisilian matkaa.
  Mukava kuulla, että navigaattorista on apua, eipä tarvitse hermoilla, jos seikkailemaan lähtee, mistä kadunkulmasta minnekin pitää kääntyä.

  Täällä onkin kaikki niin aikaista, ettäistutuksetkin aloitetaan jo huhtikuulla ainakin terassilla.

  VastaaPoista
 3. Onnea juhlaan. Ruusunätkelmä on aivan uusi tuttavuus, kukinta kiinnostaa. Odottelen. Meillä myös istutukset alkavat vasta ensi viikolla. Muutama ruukkukin pitää hakea. Terrakotan väriset saviruukut jonkun innoittamana ovat listalla:)

  VastaaPoista
 4. tiiu,
  minullakaan ei ole omakohtaista kokemusta ruusunätkelmästä, mutta taimistossa se näytti niin hauskalta, että päätin kokeilla.
  Kun se kukkii otan kuvia, niin saadaan nähdä miltä se kukkivana näyttää.

  Minä jo kepittelen köynnöskasveja täälläpäin.

  VastaaPoista