keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Suomalaista samppanjaa

Toukokuu on juhlien aikaa. Monessa kodissa kohotetaan maljoja ylioppilas-, valmistujais- tai muissa perhejuhlissa. Meillä ei ole juhlia tiedossa toukokuun viimeisenä viikonloppuna, mutta ainahan juhlaan aihetta löytyy. Maljan kohottamiseksi riittää blogini saavuttama etappi 40 000.

Jääkapissa odotti korkkaamista Horsmajuoma-pullo. Nyt on aika avata pullo, jonka etiketti kertoo.
Pastoroitu horsmankukkauutejuoma. Säilytetään avattuna viileässä. Tarjoillaan kylmänä sellaisenaan tai erilaisissa juomasekoituksissa. Ainesosat: vesi, sokeri, maitohorsmankukat, sitruunahappo E330.

Valmistajan Asellus Oy:n ohjetta mukaellen sekoitan täysin suomalaisen samppanjan.

Suomalainen punainen horsmasamppanja


1/2 horsmajuomaa
1/4 vodkaa
1/4 jäävettä

Lopputulos on todella hyvä, horsman maku tuntuu pehmeänä ja se pyöristää vodkan maun.
Supisuomalaista samppanjaa. Tosin emme saa käyttää samppanja-sanaa, siihen on oikeus vain ranskalaiselle Champagne-maakunnan samppanjalle. Keksitään juomalle luvallinen nimi, antakaa ehdotuksia.

Kaapissa odottaa käyttöä Horsmahyytelö. Se sopii kana- ja kalkkunaruokien lisukkeeksi. Horsman hienon maun takia tarjoan hyytelöä vohvelien, ohukaisten ja jäätelön seurana.

Nyt on täynnä neljäkymmentätuhatta. Se on maljan arvoinen, skoolataan. Kiitos teille lukijat, että avaatte juuri minun blogini luettavaksenne. Tervetuloa edelleenkin.

Tänään on Suomen lipun 90-vuotispäivä. Onnittelut Zacharias Topeliuksen suunnittelemalle sinivalkoiselle Suomen lipulle.


13 kommenttia:

  1. Kippis!!

    Tuota minäkin haluan maistaa.

    VastaaPoista
  2. Ei hitsit, voiko tuo oikeasti olla hyvää? :D

    *Rentun ruusun sooda*

    Mulla alkoi nimittäin välittömästi soida päässä kamala "..sait multa horsman, se rentun ruusu on.."

    VastaaPoista
  3. sanni,
    Kippis. Maistetaan yhdessä.

    nanna,
    Kyllä nanna minullakin soi Rentun ruusu korvissa, kun horsmajuomapullon avasin. Mutta laulu loppui, kun maistoin juomaa. Kokeile. Se on hyvää.

    Mutta Rentun ruusua en kyllä nimeksi anna. On se niin hienoa suomalaista juomaa. Tykästyin kyllä.

    Tosin eihän se nyt ranskalaisen huippukalliin samppanjan veroista ole, mutta hakkaa kyllä halvat kuohuviinit.

    VastaaPoista
  4. Onnittelut! Täällä on mielenkiintoista tarjottavaa, en ole kuullutkaan ennen horsmadrinksuista. Täytyy olla hyvää.

    VastaaPoista
  5. Kippis vaan, taitaakin olla hyvää samppanjaa, vielä kukista valmistettua. Onnea vaan uudelle kymmentuhatluvulle...

    VastaaPoista
  6. Hui, isot luvut on sulla! Onnea siitä. Kiva on täällä säännöllisesti vierailla (vaikken aina kommentoikaan).
    Varmasti hyvää tuo drinkki, mutta mikä nimeksi? Ei tule kyllä mieleen mitään, tällaisissa asioissa pää lyö ihan tyhjää..

    Suomen liput eivät muuten liehu täällä missään, vaikka uutisissa sanottiin, että tänään saa liputtaa (mutta kun pakkoa ei ole, eivät monet taloyhtiöt viitsi vaivautua!)

    VastaaPoista
  7. Skool, onpas kauniin väristä tuo horsmakuohuva. Onnittelut kunnioitettavalle kävijämäärälle ja Suomenlipulle:)

    VastaaPoista
  8. Vau, aina tulee uusia ideoita! Ehdottomasti on tänä kesänä poimittava horsmankukkia, ne ovat niin kauniitakin. Sieluni silmin näen jo konfityyrin, jossa on kokonaisia horsmankukkia...

    Horsmajuoma ansaitsee kyllä runollisemman nimen. On mietittävä...

    Skool eli hölökynkölökyn eli kampai huiman visiteeraajamäärän kunniaksi! Mukava, kun niitä tällä tavalla aina muistat, on hienoa olla mukana.

    VastaaPoista
  9. Yrttitarha.com kertoo maitohorsmalle monta nimeä, mm. tuulensääri ja tuliheinä... No ei ehkä niistäkään tule kuplivalle nimeä. (Kupliko se?)

    VastaaPoista
  10. katriina, eija ja inkivääri
    kiitos onnitteluista, kippis hyvää oli

    sooloilija,
    ei tosiaan näkynyt täälläkään lippuja saloissa kovinkaan monessa paikassa

    Täytyy ruveta keksimään nimeä, voisi ottaa jokakeväisen tradition horsmajuomasta, ja 31.5 on muuten mieheni syntymäpäivä että senkin kunniaksi
    Mutta voisi olla hiukan hienompi kuin Rentun Ruusu

    VastaaPoista
  11. Sammakko,
    kiitos onnitteluista.
    Pitää käydä yrttitarhassa, josko nimi löytyisi, kiitos vinkistä. Tuliheinästä voisi kehitellä jotain, juomasta sopii tehdä miehen synttärien nimikkojuoma

    VastaaPoista