keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Kattilakauppaa

Keittiön kattilakaapissa on nyt meneillään uusi elämä. Induktioliesi sen sai aikaan. Vanhojen kattiloiden pohjat on magneetilla tarkastettu ja pohjat mitattu. Pohjahan ei saa olla pienempi kuin levyrengas. Pari kattilaa on lahjoitettu jo uuteen kotiin. Vielä riittää hyviä kattiloita, joille pitäisi löytyä hyödyllistä käyttöä muualta kuin meiltä. Sen ei luulisi olevan vaikeaa.
Nyt keittiökaapin ulosvetomekanismi takaa sen, että saan otettua kattilan perimmäisestä peränurkasta saakka. Uusi liesi on hyvä ja nopea samoin uuni. Uunin sijaintikorkeus kalusteissa on juuri sopiva, ei tarvitse enää kumartua uunille.

Hyvin vanha emaloitu rautapata on kaivettu esiin ja sille on tehty perusteellinen pesu karhunkieltä apuna käyttäen. Se sopisi hyvin uudelle liedelle. Katsotaan pääseekö se uudelleen käyttöön.

Tämä emaloitu suomalainen kattila löytyi kaapin perukoilta,. Kattila on Arabia-Hackmanin valmistama, luullakseni. Tämä kattila on jo taas uudelleen käytössä.

Pieni varrellinen teräskasari sopii uudelle liedelle.

Hackmannin Jorma Vennolan suunnittelema Etiqett-kattila on uusi hankinta. Entisen ison teräskattilan pohja ei läpäissyt magneettitestiä ja se kattila saa uuden käyttäjän.
Vielä on hankintalistalla kannellinen kasari ja 2 litran kattila.
Levyrenkaiden koot ovat 16, 19 ja 22 senttiä. Pitää varata mittanauha kattilakauppaan mukaan, että voidaan todentaa pohjan halkaisija sopivankokoiseksi. Niin ja se magneettitestaus pitää myös tehdä.

7 kommenttia:

 1. Kattilakaappisi on ihana! Tuollaisen minakin tarvitsisin, en edes muista mita kaikkea siella peralla enaa on...
  Ja rautapata on aivan ihana myos! Haluaisin sellaisen, ne ovat vain hurjan kalliita... Rautapata on toivelistallani, haluaisin myos todella ison ja tukevan puisen leikkuulaudan...jne... ;D

  VastaaPoista
 2. Onpa kätevä kaappi! Ja tuo vanha pata aivan ihana, se sopisi niin mainiosti myös puuhellalleni;) Puuhellalla voi käyttää vain sellaisia astioita, joissa kahvakin on rautaa, koska kuumaa riittää myös ympärille niin, että kaikki muut kahvamateriaalit haurastuvat.

  VastaaPoista
 3. Ihana pata. Papan patapaisti tuli tuollaisessa padassa aina aivan ihanan makuiseksi.

  VastaaPoista
 4. susa,
  kattilakaappi on tosi kätevä, kaikki heti saatavilla
  Rautapata taitaa olla kohta 60-vuotias, sisältä emalointi on ehjä, mutta pohjasta tummunut.
  Kokeilen miten se jaksaa käytössä

  inkivääri,
  pata onkin puuhellakautena ostettu enolaani

  helmi junika,
  ihana ja tunnearvoa paljon

  tiiu,
  pataruokaa ajattelin kokeilla, katsotaan miten menee, pata on ollut niin kovin kauan pois käytöstä

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä kuin edellä, eli ihana pata! Minulla on ollut aikaisemmin tuollainen vaaleanruskearaidallinen kattila, mutta olen heittänyt sen pois (ilmeisesti oman keittiöremonttini yhteydessä vuosia sitten). Nyt kun näen sen kuvissasi, niin melkein harmittaa...

  VastaaPoista