sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Jokirapuja ja entrecoteeta


Tulppaanit eivät ole Amsterdamista, vaan Turusta. Turku on nyt kauneimmillaan. Suosittelen retkeä vehreään kaupunkimaisemaan. Matka kotimaan ihanassa keväässä on virkistävää.

Mitä tänään, äitienpäivänä, päivällisenä. Jokirapuja ja entrecoteeta, joka kypsyi uuden uunin grillissä ja samalla kertaa valmistuivat myös lohkoperunat. Helppoa ruuanvalmistusta. Alkuruoka nautittiin pääruuan kypsyessä.

Jokirapusalaatti

Salaatti on valmistettu vapaasti soveltaen, rennosti ja helposti.

Rapean pehmeää keräsalaattia ja lollo rossoa
Mehukasta appelsiinia paloina
Kuorittuja kurkkuviipalepuolikkaita
Ruohosipulia silppuna
Ripaukset yrttisuolaa ja mustapippuria
Jokiravunpyrstöjä
Kastike maustamatonta jogurttia mausteina yrttisuolaa, mustapippuria, ripaus sokeria

Nautitaan paahtoleivän kera

Grillatut entrecoteepihvit

Helppo ja nopea tapa on grillata pihvit uunissa. Ota pihvit huoneenlämpöön n puolituntia ennen grillausta. Mausta pihvit mustapippurilla ja grillimausteella molemmin puolin. Aseta uuniritilälle uuniohjeen mukaan eli ylimmälle tasolle, grilli 250-astetta. Uunipelti kannattaa laittaa keskitasolle, jonne neste voi valua. Käännä pihvit noin 3-4 minuutin jälkeen ja grillaa sama aika toiselta puolen. Pihvit ovat nyt täysin kypsiä, niille ripotellaan tässä vaiheessa suola, joka saa vetäytyä.

Lohkoperunat

Perunat pestään hyvin ja lohkotaan kuuteen osaan, asetetaan uunivuokaan ja päälle lorautellaan kasvisöljyä, maustetaan mustapippurilla, paprikajauheella ja paloitelluilla valkosipulinkynsillä.
Perunavuoka kypsennetään pihvien aluspellin päällä. Kun pihvit on grillattu, uuni käännetään grillausasennosta ja lohkoperunat saavat kypsyä vielä n 20 minuuttia.

6 kommenttia:

 1. Ai kun ihania herkkuja. Nyt tuli kyl vesi kielelle....

  VastaaPoista
 2. Herkullista ruokaa ja taitaa olla helppo valmistaakin, vaikka ei uskoisi. Uusi uunisi on varmaankin itse itsensä puhdistava.

  Tuolla tavalla valmistettuna minäkin ehkä osaisin tehdä hyvät pihvit. Niin monet lihat olen pilannut, etten enää paista enkä grillaa mitään punaista lihaa.

  VastaaPoista
 3. eija,
  Jokirapusalaatti on hyvää, ero katkarapuihin huomattava. Mutta onhan se rapujen kasvuympäristökin erilainen.

  helmi junika,
  siellä muhivat jokiravut sulassa sovussa jokihelmisimpukoiden kanssa :)

  katriina,
  Ruoan valmistaminen oli niin helpon yksinkertaista kuin olla voi.
  Grillissä pihveistä tuli mehukkaat ja vaikka kuvassa pihvi näyttää tummalta, se oli mehukas ja täysin kypsä, kuten mielestäni entrecoteen tuleekin olla.
  Tärkeää on lihan sisälämpötila ennen kypsennystä eli huoneenlämmössä vähintään puolituntia ennen valmistamista.

  Uuni puhdistuu, mutta grilliritilä pitää puhdistaa itse ja jonkun verran harjaamista siinä on, lihasta tihkuu aina vähän.

  VastaaPoista
 4. Valitettavasti tulen Turkuun vasta kesäkuun alussa, tulppaanit ovat varmasti ohittaneet kukintansa. Kuvat kyllä välittävät uskomattomattoman näyn. Innolla odotan mikä kesän alussa kukkii, luostarin mäellä.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa ruokaa! Pitaa kokeilla grillaamista tuolla tavalla!

  VastaaPoista