torstai 28. helmikuuta 2008

Tarjolla salaattia

Keittön kaapistojen tyhjennys remontin alta on pian ajankohtaista. Kolusin laatikoiden sisältöä ja pysähdyin salaatinottimiin. Lähes aina ovat käytössä samat eli 1960-luvun Tapio Wirkkalan suunnittelemat salaatinottimet. Mutta löytyihän laatikosta muitakin, jopa käyttämättömiä tai vain joskus käytössä olleita.


Tässä ovat valkoisella laakealla salaattivadilla suosikkini. Salaatinottimien puiset varret ovat teakia ja metalliosat terästä. Kohta 50-vuotiaat klassikot ovat muutaman vuoden kuluttua antiikkidesignia.


Brasiliasta matkatuliaisina saadut punertavaa puuta olevat salaatinottimet ovat eteläamerikkalaista tyypillistä muotoilua. Kirkkaaseen lasikulhoon sopivat oikein hyvin.


Yhden käden salaatinottimet, saksien muotoon tehdyt, ovat ainoat ostamani. Ostopäätös syntyi hetken mielijohteesta. Siitäkö johtunee, että ottimet ovat olleet käytössä muutaman kerran, eivät ole aivan onnistuneet käyttötarkoitukseensa, hiukan kömpelöt.


Yllätyksenä löysin laatikosta punaiset muoviset ottimet, en ollut niitä ennen nähnytkään. Kysyinkin, mitkä nämä ovat. Mieheni kertoi, että muutama viikko sitten Arlan kermaviili-ranskankerma-tuoteostoksien kylkiäisenä ja aivan maksutta saatu. Ne oli sitten vain työnnetty laatikkoon. Pitääpä niitä kokeilla, kun nyt ne löysin.


Valkoiset vadit kuin myös lasiset sopivat raikkaiden ja värikkäiden salaattien tarjoiluun.Voipa salaattia tarjota Aalto-maljakostakin.

5 kommenttia:

 1. Minä pidän myös tuollaisista laakeista salaattiasetelmista, ne herättävät kiinnostusta ja ruokahalua. Sopivien valkoisten astioiden löytäminen kaupoista ei vaan ole helppoa ja vielä vaikeampaa alkaa olla paikan löytäminen kaapista ;o)
  Suosikkiottimesi ovat ajattoman kauniit ja näppärät käyttää, tädilläni oli sellaiset. Monet ottimet ovat turhan kömpelöitä ja pitkiäkin.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit nuo suosikki-ottimesi! Veikkaan kanssa, että niillä alkaa olla jo muutakin kuin tunnearvoa.
  Meillekin ilmestyi tuollaiset punaiset Arla-ottimet viime viikolla miehen ja lasten kaupassakäynnin seurauksena. ;D Niiden toimivuutta ei olla vielä ehditty testata.

  VastaaPoista
 3. Valkoiset astiat joudun pitämään yläkaapissa ja sieltä harvemmin kurottelen niitä, onneksi saan sen uuden keittiön ja nämäkin kulhot ja vadit tulevat alemmalle otettaviksi.

  Salaatinottimista pidän tosi paljon, niissä on myös tunnearvo saatu lähisukulaiselta.

  VastaaPoista
 4. Mistäpä päättelet ottimiesi suunnittelijaksi Wirkkalan? -
  omissani vastaavissa stanssaus:
  made in norway

  VastaaPoista