lauantai 16. helmikuuta 2008

Kuivatut muistot


Maljakoissa ei ole juuri nyt tuoreita kukkia, joten kurkistin mitä olin tallettanut kaappiini.
Sieltä löytyi kuivattu pieni ruusukimppu. Valkoisten ruusujen väri oli kuivatessa kellastunut, mutta ne näyttivät vielä kauniilta pöydälle nostettaviksi. Ruusut olivat olleet muutamia päiviä maljakossa ja sen jälkeen kuivatin ne nippuna kukat alaspäin. Tuoreeltaan lopputulos olisi ollut parempi.


Matkoilta tuon joskus kasveja muistoksi ja kuivatan ne. Azorin matkan myrskypäivän jälkeen keräsin puusta pudonneita marjaisia pikkuoksia. Kerätessä ne olivat kauniit kirkkaan vihreät, nyt kuivattuina kellertävän vihreät. Maljakossa ne ovat saaneet kuivua itsekseen.


Samalta matkalta ovat myös pitkät rotanhäntää muistuttavat puunkukinnot. Taisin ajatella, että teen matkamuistoista kuivakasvitaulun.


Azoreilta ovat myös tuliperäisestä maasta lohjenneet punaiset ja harmaat laavakivet. Niitä voisi käyttää kesällä kukkaistutuksissa.


Vuosia säilyttämäni artisokan kukka on edelleen käyttökelpoinen, kun maljakkoon pitää sujauttaa tuoreiden kukkien puuttuessa jotakin. Joskus artisokka on tuoreena ihastuttanut maljakossa. Nyt se nostetaan kuivattuna esille.

Muuton Four maljakkossa on vihreä pallo, jonka ansiosta maljakko sopii ilman kukkiakin pöydälle. Palloa kääntämällä voi valita sopivan kokoisen reiän kukkakimpulle. Jopa yhden kukkaoksan, vaikkapa liljan, voi asettaa tanakasti leveään maljakkoon.

2 kommenttia: