torstai 14. helmikuuta 2008

Rajatonta ystävyyttä

Tänään on ollut kukkien ja suklaan päivä, ystävänpäivä. Sain pienen suklaasydämen päivällisen jälkiruokana. Työpaikalla tuoksuivat valkoiset liljat. Toivoisin, että loputtomasti voisimme viettää ystävien päiviä. Muistaa ystävinä kaikkia kanssaihmisiä. Mahdoton ajatus, mutta minkälainen maailma olisikaan, jos ystävyys voittaisi vihan ja itsekkyyden. Täällä olisi aika mukavaa, ei sotia. Sodista säästyneet varat voisi käyttää ihmisarvoisen elämän luomiseen kaikkialle apuatarvitseville. Valitettavasti ystävien päivät eivät toteudu näin yksinkertaisesti ajateltuna.
Valkoisten liljojen myötä hyviä ystävien päiviä kaikille, loputtomasti.


Eilinen aamu oli todella häikäisevän aurinkoinen. Kuljin ikkunasta toiseen ja ihailin säihkyvää aurinkoa. Kyllä nyt kukkien kelpaa, aurinkoa ikkunoiden täydeltä. Auringonvalo paljasti armottomasti, että ikkunoiden pesu on odottamassa. Eikä se puuha ole niitä lempiaskareitani.

Nyt alkaa kukkien keväthoito, mullanvaihto ja lannoitukset. Ensin kuitenkin pesut, suihkut ja kasvien "terveystarkastukset".

7 kommenttia:

 1. Raikkaita kukka- ja kasvikuvia! Mullanvaihtoja suunnittelin itsekin.
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 2. Omalta osaltaan voi ystävänpäivää viettää vaikka joka ikinen päivä! Olisi aika kutkuttavan ihana elämänasenne. Have a nice weekend!

  VastaaPoista
 3. Sama juttu täällä, kauan odotettu auringonpaiste paljasti ikkunoiden likaisuuden... Tänä keväänä ne on pestävä tarpeeksi ajoissa! :)

  VastaaPoista
 4. Saman jouduin huomaamaan ihanan auringonpaisteen tunkeutuessa taloon;
  ikkunanpesu odottaa ja mieluiten äkkiä, niin harmaiksi oli ikkunat muuttuneet vaikka pilvisinä ja pimeinä päivinä sitä ei juuri huomaa.
  Samoin mullanvaihdot olisi syytä tehdä kun pari vuotta on jäänyt välistä. Piristyisi ehkä nuokin nuokkujat tuossa ikkunalaudalla.

  Onko tuo yksi kasvi ikkunallasi ihmeköynnös? Mulla on sellainen akkunalla ja ihmeellisintä kasvissa on sen uskomaton sinnikkyys. Sopii ihmisille joille kasvienhoito on satunnaista puuhaa. :)

  VastaaPoista
 5. Olen tsempannut itseäni ikkunanpesuun ja kukkien mullan vaihtoon. Mukavaa, että muitakin löytyy. Ruukkujen etsitäkin on ajankohtainen. Huone onnenapila tarvitsee käpysilleen uudet ruukut.
  Lilja kuvasi oli todella kaunis. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Näyttää kaikilla olla samat hommat edessä.
  Nyt tulikin yllättäen pakkanen, ikkunapesut siirtyvät hamaan tulevaisuuteen.

  Helinä, jos tarkoitit tuota alinta kuvaa, niin se on viime kesän lopussa alekorista ostettu mullinkorva ei siis aasinkorva. On helppohoitoinen.

  Hyvää viikonloppua teille kaikille.

  VastaaPoista