lauantai 2. helmikuuta 2008

Kairasta ahventa

Viikko taas takana ja viikonloppu edessä. Minut yllätettiin taas tänään ahvenpihveillä. Klassinen ja perinteikäs suomalainen ruoka. Se tarjoiltiin Arabian Kaira-lautasilta. Ovat meidän arkinen, savikeraamiikkaa muistuttava astiasto. Mutta sopii niin hyvin juuri ahvenpihvien tarjoiluun. Itseasiassa ateria punaviineineen oli oikea viikonlopun perinteikäs juhla-ateria.


Eikä Kaira pääty keitto- ja pääruokalautasiin, sitä löytyy myös kahvikuppeina. Kairaahan ei enää valmisteta, joten hellävaroen pidän sitä arkisessa käytössä. Kairaa voisi täydentää Huutonetin kautta, mutta yhdistelen sitä mieluimmin muiden astioiden sekaan. Jämäkkähän se on, kahvikupit ovat viimevuosina jääneet vähälle käytölle. Mukit ovat korvanneet nämä kupit.


Pääruuan jälkeen seurasi jälkiruoka. Se oli lasillinen ja kaksi Baileys-wiskikermalikööriä. Oikein hyvää, mutta vain sopivassa määrin. Onneksi lasi on riittävän pieni. Tämä lasihan ei ole mitään designia. Lasin tekstiä vilkaisemalla muistin, että nehän ovat maistiaislasit Ranskaan tehdyltä viinimatkalta. Hauska matka, erikoisuutena oli vierailu viinitilalla, jossa saimme osallistua sekä viinirypäleiden poimintaan että viinin valmistukseen. Pitäisi kaivaa kuvat esille, ovat nyt upoksissa valokuvien sekavissa ja selvittämättömissä kasoissa.

Hyvää viikonloppua, nautitaan elämästä.

10 kommenttia:

 1. Ja sitähän saa ottaa juuri esimerkiksi tänä iltana.

  VastaaPoista
 2. Paistaisipa joku minullekin joskus ahvenia! Ateria oli varmasti hyvä.
  Kaira-kupit loksauttivat suuni auki, ne olivat ensimmäset ostamani teekupit 70-luvulla. Käsintiskauksessa meni sitten suurin osa rikki (mies tiskasi aina, mutta anoppi käydessään särki eniten astioita!)Nythän ne taas alkavat näyttää trendikkäältä.

  VastaaPoista
 3. Kalaa minä en valitettavasti syö, mutta muut tuossa lautasella näyttää herkulliselta.
  Baileys on herkkua, kannattaa muistaa tyhjentää pullo aika nopsaan, se ei säily avattuna kovin kauaa ;)

  VastaaPoista
 4. Meille Kaira-astiat tulivat jotain kautta -90-luvun alussa. Itseasiassa ne ovat ihan käypäset arkikäytössä. Tykkään graafisesta ulkonäöstä. Helppo yhdistää valkoisten astioiden kanssa, tykkään yhdistelemisestä.

  Juu Baileys tyhjentyy - aika pian.

  VastaaPoista
 5. Ystavattareni teki taannoin juustokakkua, jonka han mielestani maustoi juuri baileysilla. Sekin oli ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Täytyypä joskus kokeilla baileytä kakussa.

  VastaaPoista
 7. Nam, Baileys on herkkua - ja Baileys-kakku vielä herkumpaa! Mascarpone tekee kakun koostumuksesta taivaallisen pehmeän, ja maku on kerrassaan loistava. Resepti löytyy blogistani (ja monista muista), jos haluat joskus testata :-)

  VastaaPoista
 8. Canelia pitkästä aikaa, täytyypä noutaa resepti blogistasi mascarpone kakkuun tai baileyn

  VastaaPoista