lauantai 23. helmikuuta 2008
Pastaa vihreiden kera
Torstainen ruokaohjelma Köyhät ritarit valmistaa aina herkullisia ruokia, joista useita olen kokeillut omassa keittiössänikin.
Henrin Vuohenjuusto vesikrassipasta näytti niin herkulliselta, että suunnittelin sen viikonloppuruuaksi.
Mieheni asioi kauppalistan mukaan, mutta tarvittavaa vesikrassia ei löytynytkään.
Olen äskettäin kylvänyt pussillisen vesikrassia, joka on vasta itänyt muutaman millin pituiseksi. Soveltaminen sopii ruuanvalmistukseen ja nyt sovelsin. En halunnut muuttaa enää ruokasuunnitelmiani. Löysin kaupan vihannesosastolta raikkaan vihreitä herneenversoja. Niillä korvasin vesikrassin. Versot on kasvatettu sokeriherneestä ja ne maistuvat hiukan makeilta. Otsikkokuvassa ihana herneenversokimppu, takaa pilkistää kohta ruokaan joutuva appelsiini.
Vuohenjuusto-herneenversopasta
80 g vuohenjuustoa (Chevre)
100 g kivettömiä vihreitä viinirypäleitä
1 ruukku herneenversoja
3 kevätsipulia
1 appelsiini
suolaa ja mustapippuria
200 g pastaa spagettia tai penneä, tuorepasta olisi parasta
0,5 dl neitsytoliiviöljyä
Leikkaa vuohenjuustosta kuori pois ja kuutioi se karkeasti. Laita kulhoon. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Lisää vuohenjuuston joukkoon. Lisää mukaan hienonnettu kevätsipuli, silputut herneeversot ja puolitetut viinirypäleet sekä oliiviöljy. Kuvassa vihreäseos odottaa pastan kypsymistä.
Keitä pasta kypsäksi, valuta ja sekoita muiden raaka-aineiden joukkoon. Mausta oliiviöljytilkalla, suolalla ja mustapippurilla.
Herneenversot sopivat mielestäni hyvin vesikrassin asemasta, appelsiini sopii loistavasti vuohenjuuston seuraksi. Viinirypäleitäkään ei kannata jättää tästä kombinaatiosta pois.
Todella hyvä ja kevyt pasta.
Kunhan vesikrassini ovat saavuttaneet sopivan kasvupituuden, ne leikataan pastakastikkeen joukkoon. Siemenistähän kasvaa taas uutta vihreää krassia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Njamskis, miten herkullisen näköistä ruokaa oletkaan loihtinut jälleen kerran.
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä!
VastaaPoistaMinulla on juuri omat herneenversot kylvettyinä ja suunnittelen kuumeisesti, miten ne selviäisivät viikon hengissä lomareissumme ajan. Tapaamisiin viikon kuluttua, jos en vielä huomenna piipahda...
Juuri laitoin herneet veteen likoamaan ja odottamaan iltaa, kun silloin pääsevät multaan itämään.
VastaaPoistaJori, hyvää oli.
VastaaPoistaMagi, toivottelinkin jo blogissasi riemukasta lomaa ja toivottavasti saadaan nähdä lumisia kuvia loman jälkeen.
Herneenversoille onnea kasvuun loman aikana.
Helmi, minäkin taidan laittaa herneenversot kasvamaan. Ovat hyvää salaatissa ja ilo silmille.
Taas herkullinen ruokaohje, nam. Eikä valmistuskaan kestä kauaa.
VastaaPoistaJospa minäkin laittaisin herneenversoja kasvamaan. Valkosipulinkynsiä laitoin jo multaan.
Todella herkullisen oloinen ja näköinen ohje. Tätä täytyy kyllä kokeilla.
VastaaPoistaKeväisen raikkaan näköistä pastaa. :) Jotain versontapaisia voisi itsekin pistää itämään piakkoin.
VastaaPoista