sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Taiteesta messuille

Lumisena ja aurinkoisena sunnuntaipäivänä tein kaksi retkeä Turussa. Keskustakierroksella pistäydyin Arsnetin galleriassa, jossa katsastin Helena Ruusulaakson taidenäyttelyn. Kuutamoa oli maalattu kahdeksan taulun sarjana, alkaen täysikuusta ja päättyen kuunsirppiin. Yönsinisellä taivaalla loistivat keltaiset kuut ja taivaalla kimalsi kultainen avaruushiekka. Kameliakukka olikin kameli ja kaktuskukat, hauska matkamuistuma lomamatkalta. Taiteilijan teoksia löydät Arsnetin sivuilta.

Messukeskuksessa Rakentaminen ja Asuminen-messut oli nopeasti katsottu. Laimea messuanti vai olisiko syynä ollut enemmän rakentamiseen kuin asumiseen painottuva esillepano.

Rakentaminen ei nyt ole ajankohtaista, yritin löytää messutarjonnasta keittiöitä. Esilläolevista keittiöosastoista jäi mieleeni kosketuksesta avautuvat kaapistolaatikostot, joissa sähköinen järjestelmä toimii idean moottorina. Sähkökatkoksen yllättäessä saa laatikot auki mekaanisestikin. Tämä mukavuus on aivan turhaa energiantuhlausta meille. Ihan mielelläni vedän laatikot auki sillä perinteisellä tavalla.
Tottakai haluan teräspintoihin clean steel-pinnat, en millään kestäisi sormenjälkiä kylmäkalusteiden teräsovissa eikä uuninluukussa. Uunin itsepuhdistuvat sisäpinnat helpottavat uunin huoltoa. Mielellä näytti olevan tämä mahdollisuus.

Kaihdinliikkeen osastolla ajattelin häikäisevää aurinkoa. Terassilla viihtyvät kasvit huomattavasti paremmin, kun liian paahtavaa auringonvaloa voisi säädellä. Pitää ajoissa pyytää tarjous sekä alasvedettävistä kaihtimista että kaihtimista, joilla voi varjostaa tai saada näkösuojaa pelkästään lasiseinien alaosaan eli lattiatasoon.

Valkoinen maisema ikkunan takana ja sisällä lumenvalkoiset kirsikankukat. Tervetuloa helmikuinen viikko.

9 kommenttia:

 1. Nyt se kirsikka kukkii - oli jännittävää seurata:)

  VastaaPoista
 2. Odotus palkittu kauniilla kukilla

  VastaaPoista
 3. Kyllä voi olla kirsikankukat kauniita. Tuoksuvatko ne?

  VastaaPoista
 4. Kyllä voi olla kirsikankukat kauniita. Tuoksuvatko ne?

  VastaaPoista
 5. Näin jäisen talven keskellä on ilahduttavaa seurata vähän kuin etukäteen kasvua ja kukintaa. Koska joudun kevääll perkaamaan kirsikkaryteikön, oli myös sopiva syy ottaa talven ilkoksi oksia.

  Magi: Nämä kirsikankukat eivät tuoksu. Saas nähdälähtevätkö marjoja kehittelemään. Ehkä ei.
  Muuten tummanpunaiset kirsikat ovat kauniita, linnut vain tahtovat ehtiä aina ensin.

  VastaaPoista
 6. Itselläni on se ihanuus tai ongelma, etten lähes koskaan löydä messuilla uutta ja innostavaa. Luulen sen johtuvan lehti ja blogi harrastuksesta, kaikki tai miltei on jo nähty. Onnistuisikohan omenapuun oksa myös ?

  VastaaPoista
 7. Pihassani kasvoi kirsikkapuu ihan ensimmäisenä vuonna kun asuimme talossa. Eivät ehtineet omat kätöset poimia, eivätkä linnutkaan noukkia vaan viheliäiset kirvat popsivat KOKO PUUN karuksi rangaksi ollessamme viikon matkoilla. Se siitä kirsikkapuusta!

  VastaaPoista
 8. Tiiu:
  Kyllä omenapuun oksa onnistuu myös. Leikkasin veitsellä muutaman sentin pituiset pitkät vinot viillot oksiin ja vaihdoin rikasta vettä aluksi muutaman päivän välein. Kaksiviikkoahan tässä meni, kunnes kukat puhkesivat.

  Magi:
  Kun hankit Varjomorelli-kirsikan kuten meillä, saat karsia muutaman vuoden pästä jo juuriversoja pois.
  Meilläkin kokeiltiin aikoinaan jotain toista kirsikkapuulajiketta, mutta jonain talvena se yksinkertaisesti paleltui.

  VastaaPoista