keskiviikko 20. helmikuuta 2008

Miten petaat


Aamuisin on usein kiire. Tai halutaan nauttia aamuista rauhassa kahvikupin ääressä, varsinkin aurinkoisina aamuina, joita on viime aikoina ollut kiitettävästi. Arkisin koti jää tyhjäksi, kukaan ei kulje moneen tuntiin huoneissa. Miksei aamuaskareissa voisi kulkea oikopolkua pitkin, säästää hitusen aikaa.


Makuuhuoneen vuode pitäisi ennen päiväpeitepetausta jättää avoimeksi tuulettumaan, joten arkisin on helppo oikaista petauksessa ja antaa vuoteen saada ilmaa. Minä teen usein, että levitän pussilakanoihin sujautetut peitot sängylle, nostan päätyynyt peitolle ja heitän lopuksi rennosti isot koristetyynyt ikäänkuin viimeistelemään petausta. Valkoisen petauksen alle on illalla helppo pujahtaa.


Nopea petaus näin. Päiväpeite taas, kun kotona oleillaan päivät pitkät. Tai kun vieraat kuuluvat olevan tulossa, silloin huitaistaan päiväpeitto sängylle.

6 kommenttia:

 1. Ihanan harmonisen näköinen makuuhuone teillä! Meillä pedataan yleensä päiväpeiton kanssa silloin kun vieraita tulossa tai kun muuten laitetaan tiptop. Välillä saattaa olla sänky auki päivän (tähän sellainen nolohymiö). Meillä tuplaleveä peitto, joten petaaminen siten helppoa. Minä petaan tyynyt peiton alle, mies asettelee ne peiton päälle.

  VastaaPoista
 2. Ihanan kutsuva peti. Juuri nyt päiväuniaikaan kovin, kovin kutsuva!

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja levollinen makuuhuone! Hyvä idea tuo tauluhylly yläpuolella, tekisi mieli toteuttaa itse samanlainen. Etsiskelen myös uutta päiväpeitettä, jossa olisi rauhallisen maanläheisiä sävyjä.

  VastaaPoista
 4. Tuatara, teillä on siis vähän sama meininki kuin meillä, meillä vain nukutaan kahdella peitolla.

  Magi, nauti päiväunista kun olet vielä kotona.

  Katriina, meidän tauluhylly on itse tehty, tuossa ideat kohdassa on linkki teko-ohjeisiimme.

  VastaaPoista
 5. Ui, onpa kaunista. Minä olen nopsa petaaja ja aika huoleton. Kyllä tuollaista makkaria kelpaisi katsella!

  Ulkomailla yksi hauskin ihmetyksen aihe on erilaiset petaustyylit. Saksassa sängyt pedataan ihan eri lailla kuin Ranskassa, jossa pedit ovat niin tiukkoja kääröjä, etten ikuna tajua miten ne saadaan aikaan. Tai miten siinä tiukassa puserruksessa kuuluisi nukkua!

  VastaaPoista