torstai 21. helmikuuta 2008

Kylpyhuoneessa tuoksuu mäntysuopa


Uuden maton osto kylpyhuoneeseen johti laattalattian jynssäykseen. Pesuvälineinä parhaalta tuntui karhunkieli ja Tolu-mäntysuopaliuos, jota sumeilematta käytin reippaanlaisesti. Saunan lattia tietysti meni samalla uurastuksella.
Kylpyhuoneen vessaa käyttää myös kissa Miuku. Miuku on tietysti hyvin siisti kissa ja peittää jätöksensä liiankin hyvin. Niin hyvin, että hiekanjyvät lentävät laatikon laitojen yli. Tämä taas aiheuttaa laattasaumoille puhdistustarvetta ehkä tiuhemmasti, kun olen viitsinyt tehdä. Miuku ei osaa ainakaan vielä puhdistaa laattasaumoja.

Ostin paksun Pappelinan muovimaton. Minusta se vaikutti kissaperheeseen sopivalta helposti puhdistettavana. Suihkun alla pesu käy nopeasti. Matto pysyy liukumatta hyvin laattalattian pinnassa. Keittiöön hankin tätä mattoa sopivan värisenä kunhan remontti on tehty.

Vanhojen mattojen pino saa käyttöä vaihtareina. Kuvassa vanhat, ylinnä on paksu tuftattu Missonin, beige, valkoinen ja alin raita Ikean ja turkoosi ranskalainen Lcdpmarseillen.
Samaa ranskalaista ovat marseillepohjaiset nestesaippuat tuoksuina appelsiini, laventeli, greippi, viikuna tai erilaiset yrtit.
Vippin pumppuannostelijasta saa kätevästi painalluksella sopivan määrän saippuaa.


Käsipyyhkeet säilytetään kylpyhuoneen alakaapistossa. Pyyhevalikoima sopii hyvin kahdelle hyllylle. Kirjavat ovat Missonin, Lexingtonilta turkoosia ja ruskeaa, Vippin harmaista pidän eniten ja valkoiset ovat tavaratalo-ostoksia.

6 kommenttia:

 1. Pappelinan matot vaikuttaa mielenkiintoisilta. Katsoin heidan nettisivuiltaankin niita. Millaisissa hinnoissa ne on?

  VastaaPoista
 2. Matot vievät aina sydämen. Olen joskus aikoinani takaisin tänne seudulle palatessani ollut mattokaupassa myyjänä vuoden ja ahh mitä ihanuuksia maailma on pullollaan. Aivan ihkuja mattoja löytyy sellaisilta kuin http://www.smarin.net/
  http://www.iloveboth.co.uk/
  ja tietysti
  http://www.nanimarquina.com/dev/frontoffice/nanimarquina.php
  http://www.kasthall.com/en%2DUS/

  Pappelinan matot olivat myös ihania

  VastaaPoista
 3. Mäntysuovan tuoksu, saavuttaa kesken talvipäivän, kesä ja pikkukalat laiturin alla ihmettelemässä saippuavanaa...voih!

  VastaaPoista
 4. Nanna
  Pappelinan matot maksavat tuo 70x90 on 60 €, 150-160 cm n 90 euroa, 240cm n 140 € ja kolmimetriset 180 € ......

  Jori
  Nanimarquinalla on ihania mattoja , erilaisia pintastruktuureja, hauskoja väriyhdistelmiä.

  Magi
  Minullekin tuli kesä mieleen mäntysuovan tuksusta, kylppäri tuoksui seuraavan aamunakin vielä ihanan raikkaalta männyltä.

  VastaaPoista
 5. Tämä ja viime postauksesi saivat minut aivan ihastuksiin. Niin puhdasta ja raikasta. Tyyntä ja viileää. Ne saivat minut myös huomaamaan asioita, jotka olisi pitänyt tehdä muutama päivä sitten. Kun saan Ukko kullan ylös valvotun yön jälkeen, laitan kuistin oven auki ja vuodevaatteet ulos. Illaksi on pakko vaihtaa puhtaat tuoksuvat lakanat, tuulettaa makuuhuone ja pyyhkiä pölyt. Tolu ja mäntysuopa ovat ainoat pesuaineen tuoksut jotka kelpuutan. Keinotekoiset kukkaistuoksut ja muut piperrykset eivät Turkoosiin taloon sovi.

  VastaaPoista