maanantai 30. kesäkuuta 2008

Pihajasmike 1-vuotispäivänä

On kulunut tasan yksi vuosi siitä, kun aloitin bloggaamisen. Ajatus syntyi hetken mielijohteesta, kun klikkasin auki bloggerin ja selailin blogeja. Oli hiukan sateinen päivä ja ajattelin, että tässäpä sadepäivälle harrastus. Ajattelin kirjoittaa asioista, jotka kulloinkin ovat minulle ajankohtaisia kotona, matkoilla ja tapahtumissa. Merkitsen muistiin kotiin liittyvää, kuten sisustaminen, piha, keittiö ja siellä ruoka, kukat ja pienet ja miksei vähän suuremmatkin ideat kodin ilmeen kohotukseksi.

Blogimatkan varrella olen kirjannut myös yhteiskunnan eri foorumeissa sattuneita tapahtumia kantaaottaen. Huomasin, että nämä eivät kovinkaan kiinnostaneet lukijoita. Mutta jatkan niitä silti silloin tällöin.
Valokuvaaminen on kuin vahingossa asettunut kirjoitusten lomaan. Nyt rakastan kuvaamista jo yhtä paljon kuin kirjoittamista. Jatkossa on tarkoitus perehtyä valokuvaamisen tekniikkaan entistä enemmän, toivottavasti se näkyisi kuvien laadussa.

Tunnustuksia olen kirjoittanut, muistumia lapsuudesta ja elämän varrelta. Haasteisiin olen vastannut aina kun on pyydetty ja pyytämättäkin, jos aihe on ollut kiehtova. Jokin aika sitten Valokuvatorstai ja Runotorstai innoittivat haasteillaan osallistumaan.

Koska valmistan kotona joka päivä ruokaa, päätin kirjata ylös päivittäin sen mitä keittiössä kokkaan. Erotin ruokaosion omaksi Kotona-blogiksi, kokkailuakotona.blogspot.com. Samalla blogi toimii lajiteltuna reseptipankkina niin minulle kuin toivottavasti teille muillekin.

Olen huomannut, että blogimaailman merkkipaaluissa järjestetään tuotearvontoja. Koska en ole aivan varma arvontaan osallistuvien mausta ja halusta eikä kotona synny sellaisia tuotteita, joita
voisin arvontaan asettaa, en järjestä perinteisiä juhla-arvontoja.

Tänä 1-vuotisjuhlapäivänä katson taaksepäin blogihistoriaan, näihin 238:aan blogiin. Jokaisen blogin kirjoittaminen on ollut rentouttavaa. Kun sormet ovat painaneet ensimmäiset kirjaimet näppäimistöltä, sanat ovat lähteneet vyörymään kuin itsestään. Ajatustenvirtana.

Muutama päivä sitten aloitti kerrottu pihajasmike kukinnan. Mieto jasmikkeen tuoksu ei välity tässä blogissa, mutta jasmikkeen kuvien kera haluan kiittää kaikkia teitä blogini lukijat.

17 kommenttia:

 1. ONNITTELUT 1 vuotispäivän johdosta ja niinhän tuo jasmikekin sitten otti ja onnitteli:) Kivoja valokuvia blogisi on sisältänyt ja kirjoituksia ja runoja... Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Kiitos eija onnitteluista.

  Ensimmäiset lottotoivotus/onnittelut 3 kpl poistin, ne onnet eivät tule ulkomailta ja kotimaastakin lottovoitto on lähes mahdottomuus.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut ja Kiitos ensimmäisestä vuodesta! Blogiisi on aina kiva tulla nauttimaan rauhallisesta tunnelmasta ja lukemaan hyviä kirjoituksiasi. Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 4. Onnea 1-vuotiaalle! Kuin Nasti, myös minä nautin suuresti rauhallisesta ja levollisesta blogistasi. Kuvat ovat jo nyt hienoja, joten kiirettä lisäopetukselle ei ole. Valokuvaaminen vie helposti mennessään ja oppiminen on tietysti aina ihanaa.

  Kiitos blogistasi ja toivotan runsaasti intoa jatkaa elomme ilostuttamista laadukkailla kirjoituksillasi.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut! Kuten edelliset kommentoija,myös minä pidän blogisi seesteisestä tunnelmasta. Tänne on aina mukava tulla.

  VastaaPoista
 6. Onnitteluni! Blogisi on mielenkiintoinen kaikkine puolineen, myöskin yhteiskuntakannanottoineen. Niihin on vain aika vaikea kommentoida, koska yleensä ne aiheet vaatisivat suoran yhteyden, jotta voisi aiheesta keskustellen jutella. Blogilootaan kommentin jättäminen on monesti kärjistämistä ja jos puhutaan isoista yhteiskunnallisista puutteista tai epäkohdista, niin kärjistys saattaa kuulostaa liian töksähtävältä ja tylyltä ja ylipyöreältä jne jne. Mutta totta: blogeissa harvemmin tuntuu kiinostavan nämä vakavammat asiat (paitsi blogeissa, joiden aihemaailma pyörii nimenomaan näissä asioissa).

  VastaaPoista
 7. Onnittelut yksivuotiaalle! Joka päivä päivittyvä blogi on aarre, on kiva käydä katsomassa, mikä nyt on päivän aihe.

  Jasmike näyttää todella kauniilta, voin vain kuvitella tuoksun. Maljakkokuva on hyvä!

  VastaaPoista
 8. nasti,
  kiitos onnitteluista ja sanoistasi
  voin todeta, että pujoliivi on myös hyvin tehty blogi, jossa käyn aina, vaikken aina kommentoikkaan

  VastaaPoista
 9. susanna,
  kiitos onnitteluista ja ihanasta palautteestasi

  VastaaPoista
 10. tytti,
  samoin kiitos sille toisellekin pujoliiviläiselle samoin sanoin kuin edellä

  VastaaPoista
 11. helmi junika,
  totta on, että kommentoiminen muutamalla sanalla ei ko asioiden kohdalla tuo onnistuneesti kommentoijan mielipidettä esiin.
  Asiat vaativat vuorovaikutteista keskustelua ja se saattaa olla vaikeaa ellei sitten istu koko ajan blogin ääressä ja se ei tod ole mahdollista

  Kiitos sanoistasi ja onnitteluista

  VastaaPoista
 12. katriina,
  nyt olen innostunut ainakin toistaiseksi päivittäiseen muistiinkirjaamiseen, saa nähdä miten se jatkossa menee

  eilen kun kuvasin jasmiketta sataa tihuutti, se veti kukat vähän nuokulleen. kuva,jonka kuvasin pensaan sisällä oli virkeämpi.

  Kiitos onnitteluista ja sanoistasi.

  VastaaPoista
 13. Voi onnea 1-vuotiaalle blogillesi, arleena! Tänne on niin mukava tulla, aina. En minäkään ole ajatellut arpajaisia pitää, kukin bloggaa tyylillään. Itse asiassa, koskahan edes laitoin ekan postauksen? Mutta nyt ei puhuta minusta vaan Sinusta ja Sanomista. Hip-hip-hurraa!

  Krisu

  VastaaPoista
 14. krisuh,
  kiitos ja kiitos, että blogisi on olemassa.....

  VastaaPoista
 15. Lämpimät onnittelut vuoden ikään tulleesta blogista. Tänne on aina mukava poiketa, vaikken aina kommentoikaan.
  Tuo profiilisi pikkukuva on kekseliäs, mieliinjäävä. Ei tarvitse nähdä siitä kuin vilaus niin tietää, että 'ahaa, Arleena kommentoi..'

  Eikö olekin jännä ilmiö se, että kun alkaa kirjoittaa blogitekstiä, ei tiedä yhtään millainen jutusta tulee. Se on itsellekin joka kerta yllätys. Tajunnanvirtaa, sieltä se tulee..

  VastaaPoista
 16. sooloilija,
  kiitos onnitteluista.
  Se on totta, kun aloittaa kirjoittamisen on vain miettinyt aiheen ja siitä se näpytys lähtee. Aluksi tuntuu, etä eihän siitä montaa lausetta tule, mutta kuin itsestään sormet liukuvat sanojen tahdissa.
  Joskus olen ajatellut, että voisi olla vain pari lausetta ja se on siinä. Useinkaan se ei onnistu juttua riittäisi.

  VastaaPoista
 17. Onnittelut myös minulta! Mielelläni täällä aina käyn. Blogisi on seesteinen, rauhallinen, raikas... ja aina saa uuden näkökulman asioihin. Olen myös tykännyt siitä, ettet järjestä arpajaisia, vaan juhlistat merkkipaaluja omalla tavallasi. Tuhannet helmet puiden oksilla on jäänyt mieleen.
  Kiitos postauksistasi!

  VastaaPoista