torstai 19. kesäkuuta 2008

Juhannus - on jo ovella

Juhannus kolkuttelee ovella ja aurinko paistaa ainakin nyt. Oikea suomalainen kesä. Keskikesällä poimitaan maljakoihin luonnonkukkia. Ne kuuluvat Juhannukseen. Koivuja ei nyt portaanpielissä ole, koska omaa metsää ei ole lähettyvillä, eikä kannata ajaa 500 kilometriä koivuja kaatamaan. Tunnelman voi tuoda lapsuuden perinteillä. Huomenna paistetaan munkkeja, jotka nautitaan joukolla punaisen mehun kanssa.


Pidän yksinkertaisista luonnonkukista, koiranputket, puna-apilat, päivänkakkarat, kissankellot, niissä aistii suomalaisen kesän. Maljakkoon keräsin vuohenputkia, nekin ovat suosikeitani.

Makuuhuoneessa on pihapenkistä kerättynä päivänkakkarakimppu.

Aurinkoista ja ratkiriemukasta Juhannusta teille kaikille.

16 kommenttia:

 1. Hyvää juhannusta Arleena. Koiranputken kukinnot ja lehdet ovat minun kesäsuosikkini. Juhannuksena tosin liilat metsäkurjenpolvet tekevät sen oikean lapsuuden juhannuskimpun.

  VastaaPoista
 2. Sulla on kyllä ihan mielettömän hieno blogi, aina välillä löydän tämän ja äsken mm. selasin läpi kaikki ruokapostaukset. Jotenkin niin oma tyyli, samalla groovy ja rauhaisa, tulee hyvä olo kun täällä käy. Ja ruokaohjeet on houkuttelevia!

  Raikasta juhannusta, toivottavasti ei ihan kamalasti sada :-)

  VastaaPoista
 3. tiiu,
  Samoin sinne. Luonnonkukat ovatoikeita kesäkimppuja.

  ylimuuli,
  Kiitos kauniista sanoistasi ja tervetuloa uudelleen.
  Samoin sinne.

  Inkivääri,
  samoi, kävinki jo blogissasi toivottelemassa

  VastaaPoista
 4. Onneksi nyt niitä riittää kainalokaupalla kerätä, koiranputkia siis. Niin minäkin keräsin ja aattelin jospa saisi värjättyä niillä, jos nyt ei mahdottomasti sada. Oikein ihanaa juhannusaikaa toivotellen....

  VastaaPoista
 5. Luonnonkukat ovat juuri nyt ihanimmillaan, tämä on se kesän paras hetki! Puna-ailakeita on täällä vielä tavallistakin enemmän jostakin syystä.
  Hauskaa juhannusta, Arleena!

  VastaaPoista
 6. Samoin sinulle hyvää Juhannusta!
  Enpä ole ennen kuullut, että joku paistaisi Juhannuksena munkkeja, mutta ihan kiva idea sekin.

  Meillä päin on tarjolla lohta eri muodoissaan, makkaraa grillissä, Juhannuskermakakkua mansikoilla tai joillain muilla marjoilla, Juhannusjuustoa (jota en itse tee) ja kaikkea mahdollista makeaa, suolaista, ja taas makeaa ja suolaista. Vielä juomat päälle. Kohtuudella kaikkea!

  VastaaPoista
 7. eija,
  nuo vuohenputket keräsin tästä pihapiirin liepeiltä, päivänkakkarat kylväytyvät kukkapenkissä, aikoinaan olen taimen ostanut ja ovat aivan valloillaan.

  katriina,
  pitääkin lähteä pyhien aikana taas vieraiden lähdettyä luontoon ihastelemaan mitä kaikkea sieltä löytyy juuri nyt

  VastaaPoista
 8. sooloilija,
  meilläpä kotona ennenmuinoin paistettiin rasvarinkeleitä Juhannuksena, olen itse muuntanut ne munkeiksi ja paistan rypsiöljyssä paistirasvan asemasta

  Juuri leivoin daim-kääretortun ja appelsiini-suklaakakun.
  Meillä grillataan possupihvejä, syödään uusiaperunoita, savukalaa, silliä, salaatteja, mansikoita, jäätelöä, hedelmäsalaattia ja saaristoristeilyllä buffeelounas

  VastaaPoista
 9. Oikein Hyvää Juhannusta toivotan myös minä !
  Kauniita luonnonkukkia ja joka kesä on pakko ainakin kerran päästä makaamaan luonnonkukkaniitylle ja työntää naamansa kukkiin- se ei valitettavasti ole ihan helppoa järjestää kun asuu Itä-Helsinkiläisessä lähiössä.

  VastaaPoista
 10. Valkoiset kukat ja vaaleat kesäyöt. Siinäpä hienot elementit keskikesän juhlaan. ( Munkkeja unohtamatta ) ;-)

  VastaaPoista
 11. melita,
  minulla on aivan sama tavoite, päästä kukkaniitylle ihailemaan kesäisiä poutapilviä, kuuntelemaan sirkkojen siritystä, ampiaisten ja mehiliäisten surinaa, se on kesän ydintä

  pekka,
  edellisen lisäksi vielä ne valkeat, hiljaiset yöt, aivan tyyntä.

  Niin ne munkit, ne ovat ehdoton tunnelmantuoja terassilla varjossa auringosta nauttien...

  VastaaPoista
 12. Siunlla on ihania maljakkoja! Tuo maljakko, jossa päiväkakkarat asuvat on aivan ihastuttava!

  Hyvää juhannusta, Arleena!

  VastaaPoista
 13. Viehättävää keskikesän juhlaa sinulle, Arleena! Luonnonkukat ovat raikkaita ja kauniita, niitä pitäisi kerätä useammin.

  Munkit juhannuksena kuulostaa hauskalta - minä tein raparperisimaa, tänään maistellaan :)

  VastaaPoista