sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Löysin onnenapilan

Lapsena etsittiin neliapiloita niityiltä, pihalta ja ojanpientareilta. Toivoin aina, että löytäisin neliapilan. Koskaan en löytänyt. Lohdutukseksi keräsin apilankukkakimpun maljakkoon. Uskoin, että neliapila tuottaa onnea.

Vuosia kestäneen pitkän tauon jälkeen, tänään kasteisessa pihanurmikon apilaviidakossa, etsin neliapilaa. Hetki vain ja löysin neliapilan ja kohta toisen. Etsintä on päättynyt. Löysinkö onnea loppuelämäkseni.
Neliapila on harvinainen muunnos, yksi 10 000. kolmilehtisestä. Onko synnyn syy geeni vaiko ympäristöllinen syy, kuten saasteet. Luulen, että syy on luonnon antama onnea tuottava onnenkantamoinen.

Prässään neliapilat paksun kirjan väliin. Valitsin Risto Rasan kokoomateoksen Tuhat purjetta. Valitsen runon, jonka viereen neliapilat saavat paikkansa.

Haukka syöksyy:
kuusikosta kuuluu
rääkäisy.

Peippo ensimmäisenä alkaa laulaa
aukean reunassa,
sitten kirvinen.
Harmaanruskea perhonen lentelee,

istuu kiville,
kurjenpolville, metsämansikan kukalle.
Aurinko lämmittää. Puissa suhisee.
On kesä.
Ampiainen pörähtää ohitse.

9 kommenttia:

 1. Onnenapiloita lapsena minäkin etsin...voi tuota kiireetöntä onnenaikaa!

  VastaaPoista
 2. Ajatella, jos saisi suoraan kylvää neilapilansiemeniä. Joka päivä tuntisi olevansa erityisen onnekas, kuten sinä tänään.

  VastaaPoista
 3. magi,
  on rentouttavaa muistella lapsuuden kesähetkiä ja leikkejä

  VastaaPoista
 4. katriina,
  sellaisessa neliapilarunsaudessa menettäisi varmaan löytämisen ilon ja onnentunteen

  mutta nyt on apilat löydetty ja ah tätä onnea

  VastaaPoista
 5. On olemassa ihmisiä, jotka löytävät neliapilan tuosta vaan, pikkuisen nurmikkoon vilkaisemalla. Tiedän yhden sellaisen ihmisen. Se on outoa. Itse en löydä, vaikka kuinka etsin.

  Tähän ilmiöön kävisi varmasti joku sananlasku tyyliin: onni löytyy etsimättä.. Vai miten ihmeessä niitä sananlaskuja nyt menikään?

  VastaaPoista
 6. sooloilija,
  en tosiaan ymmärrä miksi minulle sattuikin kaksinkertainen onnenapilalöytö, ehkä se on moninkertaista onnea, toivottavasti

  VastaaPoista
 7. En ole koskaan loytanyt onnenapilaa...

  VastaaPoista
 8. Japanissa löysin kerran niityltä enemmän kuin viisi nelilehtistä apilaa. Tuolloin aloin kyllä jo miettiä saasteiden vaikutusta neliapilasumaan...

  VastaaPoista