sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Kesämaisemassa

Vanhojen tammien reunustamalla tiellä helteisenä kesäpäivänä on viileän raikasta.
Kesä on nyt kauneimmillaan. Sen saimme todeta viilettäessämme etelästä pohjoiseen puoliväliin Suomea. Sininen taivas, vihreät pellot ja kukkivat tienpientareet taustanaan vehreät metsämaisemat ovat Suomen kesää. Illan vaihtuessa yöksi ja hämärän tullessa kohtasimme hirven. Se ei onneksemme juossut tien poikki, metsänreunasta kääntyi kohti havumetsän uumenia.

Koiranputket niityillä ja tienvierillä ovat kesästä toiseen perinteisiä suomalaisen maiseman klassisia kukkivia keitaita. Yksinkertaisuudessaan kauniita.

Kurjenpolvet, leinikit ja tietysti koiranputket, luonnon muovaamien jättikimppujen värisekoitukset ovat taatusti sointuvia ja onnistuneita.

Pihamaan kukkapenkin reunoilta sain helposti ja edullisesti vihreän heinäkimpun maljakkoon. Samalla tämä kutsumaton kukkapenkkivieras sai kunnian siirtyä sulostuttamaan sisäpiiriä pihapiirin asemasta.

Hansaruusut ovat avautumassa, nuppuvaiheessa nämä ruusut ovat ihastuttavia.

Täydessä kukassa on jo jäähyväisten merkit.

Vihdoinkin näen ensikertaa kaksi vuotta sitten istutetun korkean Siperiankurjenmiekan puhkeavan kukkaansa. Tämän helpon kukan lisääminen onnistuu vaivattomasti siemenistä. Vihreät siemenkodat annetaan kypsyä ruskeiksi ja kuivahkoiksi, siemenet irroitetaan kodastaan ja kylvetään joko avomaalle tai ruukkuihin alkusyksyllä.

Kurjenmiekkojen taustalla liplattaa vesi.

5 kommenttia:

 1. Jo vain on kesä kauneimmillaan, sekin tuli vähän niikuin yllättäen....
  Noita kukkia on nyt niin paljon teidenvarsilla ja muualla, että onkin kiva ottaa kuvia ja seurrailla kuinka sitten tulevina vuosina on.

  VastaaPoista
 2. Korkeat siperiankurjenmiekat ovat kauniita. Yritin miettiä sanaa joka kuvaisi niiden muotoa ja olemusta. En keksi yhtä, ne kun ovat yhtä aikaa voimakkaita ja hentoja, aivan ihania.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia, tulee niin ikava Suomeen...

  VastaaPoista
 4. Ompa kauniita kesäkuvia! Olet niissä tavoittanut Suomen suven suloisuuden hienosti!

  VastaaPoista