tiistai 3. kesäkuuta 2008

Keittiön Massimo ja Globus


Kahdeksan vuotta palvellutta keittiömme ruokapöytäryhmää en vaihda. Se on edelleen modernin ajaton. Pöytä on italialaisen Crassevigin Massimo-pöytä, jonka kansi on laminaattia ja runko kromattua terästä. Pöydän kansi on edelleen kuin uusi. Sen pinta on sopiva leipomisessa ja sen ääressä esivalmistelen mielelläni ruokaa, tietysti tuolilla istuen. Laminaatti on loistava materiaali juuri keittiön pöydässä.

Tuolit ovat espanjalaiset Stuan Globus-tuolit, puuosat valkoiseksi maalatut ja runko kromattu teräs. Tuolit ovat Jesus Gascan 1994 suunnittelemat. Ne ovat palkittuja klassikoita, joita myydään ympäri maailmaa. Muodosta voi hyvin päätellä, että istuinmukavuus on hyvä.


Ylläolevassa Stuan kuvassa wenge-Globukset on yhdistetty lasikantiseen Deneb-pöytään. Kun hain tätä kuvaa valmistajalta, törmäsin Stuan sivuun, jossa varoitettiin tuotekopioista.
Globusta on kopioitu ja ellei tunne alkuperäistä kovin hyvin saattaa helposti erehtyä kopioihin.

Plagiointi on yleistynyt lähes kaikille tuotantoalueille. Siitä saadut rangaistukset ovat harvinaisia ja voimattomia. Plagiointi jatkuu ja se on verrattavissa varkauteen. Varastetaan toisen yrityksen tuotesuunnittelu, hyödynnetään jo tehty markkinointi ja hinnoitellaan tuote halpiskopion mukaisesti. Kuluttajien ostoskäyttäytyminen viime kädessä ratkaisee saavatko plagiot elää.
Ja ne saavat jatkaa elämäänsä. Hinta, joka valintakriteerinä ohittaa laadun, ratkaisee ostopäätöksissä liian usein.
Plagiotuotteet ovat kertakäyttötuotteita. Niiden käyttöaika jää lyhyeksi ja ne päätyvät kuormittamaan kaatopaikkoja. Laadukas tuote on kestävä ja ekologinen, sen elinkaari on pitkä.

Kukkakimpun asemasta on keittiöpöydän maljakossa pihan kukkapenkistä perkattuja pieniä jalavan oksia.

4 kommenttia:

 1. Juuri tuollainen ruokaryhmä kelpaisi nyt minullekin. Näyttää ajattoman tyylikkäältä ja kestävältä.
  Nykyisen pöydän heivaan pihalle heti kun vain mahdollista!
  :)

  VastaaPoista
 2. Monenlaista pöytää on täällä kokeiltu, mutta nyt on jo vuosia hyväksi havaittu puisen pöydän pinnan päällä oleva 4mm:n lasi. Vaihtelen pöytäliinoja eivätkä ne lapsiperheessä likaannukaan. Lasi on tosi kätevä!
  Sinulla on ihanan vaaleaa ja tyylikästä! Pöytä ja tuolit ovat todellakin ajattomia!

  VastaaPoista