keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Ikeaa tulossa

Ikea avaa Raisiossa 12.6.2008 teemalla Löydä itsesi. Taitaa olla aikamoinen ryntäys avajaispäivänä. Löydä itsesi-slogaani kannattaa pitää mielessä. Helposti siihen tavarapaljouteen ja ostohysteriaan hukkuu. Ikäänkuin kadottaa itsensä. Tai ainakin arvostelukykynsä. Käy niin, että tulee ostettua tavaraa, jolle ei ole käyttöä, jota ei tarvitse. Hinta hullaannuttaa ja se ympärillä vellova ostovimma.

Omalla kohdallani olen jo vuosia sitten päivittänyt sen, mitä Ikeasta kannattaa ostaa. Lista ei ole kovin pitkä.
Puuvillakankaita, kukkaruukkuja, kukkia, mattoja, lasitavaraa, maljakoita, keittiöpyyhkeitä........
Ja ne lihapullat puolukkahillolla kannattaa ainakin käydä syömässä. Niissä ovat hinta, laatu ja maku kohdallaan, on rahalle vastinetta.

Muutama vuosi sitten ostin kilohinnalla paksua graafisesti kuvioitua puuvillakangasta kahta eri kuosia pöytäliinoiksi arkikäyttöön. Yhteishinta taisi olla alle 10 euroa. Eipä harmita, jos mustikalla sotkee liinat. Liinat ommeltiin vasta muutama kuukausi sitten. Eikö tästä Ikean kuosista tule mieleen Marimekon Harri Koskisen ja Ilkka Suppasen suunnittelemat kuosit. Jostain syystä Ikean tuotteista löytää usein yhtäläisyyksiä markkinoilla menestyviin brändituotteisiin.

Kurkistin kangasvalikoimaa nettisivuilta, mutta näitä Linda Svenssonin 2005-vuoden kuoseja ei ole enää, vastaavia kyllä. Näinhän se on, että sesonki on korkeintaan vuosi ja sitten puhaltavat uudet kuosit markkinoille. Ei mitään Marimekko-klassikkotyyliä, joka kestää tuotannossa vuosikymmeniä.

Kiitos pilville, nyt on saatu lempeää sadetta lisää.

8 kommenttia:

 1. Hyvä ja halpa - vaikea yhdistelmä. Olen kanssasi samaa mieltä, että Ikeassa on joitakin tuotteita, jotka ovat hintansa väärttejä. Ostajan pitää tosin olla tarkkana, ettei kärryyn tartu halpaa, mutta laadutonta tuotetta.

  Olen kesämökin ulkokeittiöön ostanut metallilankaisia tuotteita - astiatelineitä yms. Ne ovat pitäneet pintansa tyylikkäästi jo monta vuotta.

  VastaaPoista
 2. Totta puhut, Ikeassa täytyy tietää mitä kannattaa ostaa. Viime reissulla löysin sieltä nerokkaita muovisia pussinsulkijoita (sellaisia eri pituisia "pihtimäisiä") joilla saa pysymään kaapissa kaikki jauho- ja jyväpussit siististi ja tiiviisti kiinni.

  Vaikka Ikean design on "massoille suunnattua" ja vaikutteet näkyvät usein selvästi, on se mielestäni kuitenkin parempaa ja tyylikkäämpää kuin monilla saman hintatason kilpailijoilla (esim. joku Sotka...).

  VastaaPoista
 3. Juu kyllä Ikealla on paikkansa meidän sisustuksissa, mutta mitä tahansa ei sieltä tosiaan kannata ostaa. Nyt kesällä pääsen taas käymään siellä, ja lista jääkapin ovessa on jo.. Mutta silti sieltä tarttuu aina mukaan myös paljon muuta mitä ei listalla ole.
  Mielestäni Ikealla on aika huonot nettisivut, kuvat ovat tosi pieniä ja nuhruisia, joten paikan päällä on katsottava ne tuotteet..
  Lack-hyllyt on ollut paras Ikea-ostokseni!

  VastaaPoista
 4. susanna,
  samoin Ikeasta olen ostanut kangasta, mattoja, keittiöpyyhkeitä, lasitavaraa.. tyytyväinen olen niihin, mutta
  sitten on ostoksia joihin en ole ollut tyytyväinen erilaisia säilytyslaatikoita, joiden käyttöönotto ei ollutkaan nappijuttu, nopeasti naarmuuntuneet fajanssiastiat, paperinohuet lakanat,
  jne...

  VastaaPoista
 5. kaisa,
  juuri näin mieluimmin Ikeasta kuin esim Sotkasta. Ikeallahan on esim huonekaluissa satsattu suunnittelussa sekä ulkonäköön että käyttömukavuuteen.
  Esim Klippanista on jo muodostunut klassikko. Stockholm-sarja on hiukan kalliimpi, mutta oikein hyviä tuotteita

  VastaaPoista
 6. sooloilija,
  nuo Lackit jakavat mielipiteitä, höttöä sisältä, mutta halpa hinta ja ulkonäkö voivat olla perusteena hankinnalle

  VastaaPoista
 7. Tähän asti en ole onnistunut vielä hankkimaan mitään kotiini Ikeasta mutta eiköhän sekin nyt tapahdu kun päästään Raision Ikeaan ja on mahdollisuus jättää lapset Turun mummolaan hoitoon siksi aikaa.
  Ehdottomasti mieluummin Ikean kuin Sotkaan :)

  VastaaPoista