maanantai 23. kesäkuuta 2008

Klassikoita puutarhassa

Living etc-galleriassa on mukava pistäytyä selailemassa kuvakokoelmia. Puutarhan sisustaminen on ajankohtaista keväästä loppukesään. Taloudellisesti viisas hankkii pihakalusteet heinä-elokuun alennusmyynneistä. Ajattomia klassikoita voi ostaa milloin vain pelkäämättä, että kesän ale-myynneissä ne saa puoleen hintaan ja sitten harmittaisi kovasti. Lintujakaan ei sovi unohtaa, kylpy- ja juomakulho vetää taatusti hellepäivinä pienet linnut pihapiiriin.

Harry Bertoian Side chair-metallirunkoiset tuolit kestävät pihakäytön. Kun lämpötila laskee ja lumisateet alkavat, ne voi siirtää taas sisäkäyttöön. Näitä tuoleja voi ihailla ja käyttää läpi vuoden, niitä ei tarvitse säilöä varastoon.

Suomalaiset ovat sankoin joukoin ihastuneet Philippe Starkin Haamuihin. Ulkokäytössä Louis Ghostit ovat aivan mainiot kesäkautena ja taas talvikautena sisällä.

Jasper Morrison on tuttu nimi monelle, onhan hän suunnitellut huonekaluja, valaisimia, keittiökoneita. aterimia. Magiksen värikkäät Air-tuolit ovat häneltä. Helppohoitoiset pestävät ja vettä kestävät tuolit, joissa on hyvä istua, sopivat romanttiseenkiin ryhmään.

Selkeisiin betoniruukkuhin ja -altaisiin istutetut mehikasvit poikkeavat kukkivista ryhmistä erilaisina ja isoissa ruukuissa niiden talvehtiminen saattaa onnistua.

3 kommenttia:

 1. Hei Arleena! Esteettinen silmäsi on jälleen löytänyt jotain, minkä olet halunnut jakaa blogivieraidesi kesken. Kiitos siitä ja kaikista niistä valopilkuista, jotka blogisi kautta olet tuonut minunkin elämääni. Nuo Harry Bertoian Side Chairit ovat jo 50-vuotiaat, mutta silti tätä päivää ja varmasti ajattomat vielä toisenkin puolen vuosisadan päästä. Löysimme mieheni kanssa turkulaisesta käytettyjen designesineiden liikkeestä 2 kpl Bertoian Side Chairia talvella, ostamatta ei voinut jättää. Tuolit ovat mustat valurautaiset, ajan patinoimat, ehkäpä ulkokäytössäkin joskus palvelleet. Meillä ne ovat sisällä, mutta sopivat kyllä ulkokalusteidenkin pariksi, jos lisätuoleja kesäkekkereissä tarvitaan.

  VastaaPoista
 2. kitty,
  kiitos kauniista sanoistasi, mukava että käyt blogissani

  Uskon, että ostosta et kadu. Klassinen ja ajanton hankinta on samalla myös ekologinen teko, jo vuosikymmeniä palvelleet ja edelleen palvelevat saman verran.

  Näihin hankintoihin ei kyllästy.

  VastaaPoista