maanantai 21. heinäkuuta 2008

Veden äärellä - paratiisissa

Tarvitsemme arjen keskellä rentouttavaa hiljentymistä ja ajatusten nollausta. Minulle sopii tähän pieni hetki luonnon äärellä. Virtaava vesi ja kahisevat kaislat johdattavat ajatukset luonnon omaan rauhoittavaan estettiikkaan. Ymmärrän hyvin mistä taitelijat ja designerit ammentavat luomisvoimansa.

Jalokiven vihreää yhdistettynä voimakkaaseen pinkkiin. Rohkenisitko rantakukan tavoin yhdistellä nämä värit kotisohvasi sohvatyynyissä. Useat sisustavat suomalaiset eivät voisi kuvitellakaan harmaalle sohvalle mitään muuta kuin sointuvaa valkoista ja harmaata, turkoosi olisi aivan kamalaa puhumattakaan pinkistä ja vihreästä. Luonnossa ei kysellä sopiiko värit, ne sopivat aina. Meidän kannattaa ottaa oppia luonnon värisommitelmista.

Ihana mesiangervon tuoksu, se kuuluu keskikesään. Tuoksu palauttaa mieleen lapsuuden kesät, silloinkin tunsin mesiangervon tuoksun yli joen rantojen. Tuoksu on huumaava, muistojen myötä se hurmaa. Se on luonnon omaa parfyymia. Rentoudun huolettomien lapsuusmuistojen kautta.

Kaislikossa suhisee sekä kaislat että sorsan sulavaliikkeinen liu´unta veden päällä. Eläinten toimien seuraaminen on aina mielenkiintoista. Niiden avoimuus, aitous ja teeskentelemättömyys sen tekee.

Iltaisin sorsat etsivät yöpuunsa rannan kaislikosta. Mukavahan sinne kaislojen ja kukkien keskelle on uinahtaa.

Minusta tuntuu, että tämä sorsapari taisi tuntea minut. Uivat heti kohti, kun puhuttelin niitä. Kyllä ne ymmärsivät. Tulivathan ne tervehtimään.

13 kommenttia:

 1. Kyllä luonto on niin rauhoittava. Se kertoo ja näyttää parhaat puolensa, jos vain haluaa kuunnella ja katsoa. Tai kuvata - silloinhan saa muistella kesää talvellakin.

  VastaaPoista
 2. Heti tulee rauhallinen olo kuvia katsellessa.Kyllä rantamaisema ja eläinten puuhien seuraaminen tekee kaupunkilaiselle hyvää. Hyviä kuvia, minäkin pidän rantakukasta ja mesiangervosta.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kesäparatiisi sinulla siellä.
  Itse pidän kovasti väreistä ja siksi varmaan noista kukkasistakin ja mikä ettei nuo värit sopisi myöskin sohvalle. Luonnossa kulkiessani aina katselen värejä, kyllä sieltä kauniita harmaitakin löytyy vaikka en olekaan harmaan ystävä. Ennen asuimme pikkujoen rannalla ja siellä sain läheltä seurata vesilintujen elämää, nuo sorsapoikueet niin veikeitä.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia - rauhainen ja sointuva tunnelma.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia, varsinkin nuo sorsakuvat :)

  VastaaPoista
 6. Onpas kesäinen tunnelma kuvissasi ja mesiangervon tuoksun aivan tuntee! Täällä on satanut vettä niskaan kaksi päivää tauotta..

  Krisu

  VastaaPoista
 7. leijonainen,
  Kyllä kuviin tallettaminenkin on paikallaan, ainakin talven pakkasiltoina on mukava muistella kesää.

  VastaaPoista
 8. katriina,
  Minustakin kuvista välittyy hyvin se luonnon ruha ja kauneus, jota tarvitsemme.

  VastaaPoista
 9. eija,
  Harmaat sävyt löytyvät kivistä ja kallioista vivahteikkaina.

  VastaaPoista
 10. inkivääri ja susa - kiitos.
  krisuh, täälläkin satoi pääasiassa yöllä - nyt alkaa poutakausi

  VastaaPoista
 11. Ihana kertomus, pääsin itsekin mukaan rannalle kuviesi mukana!
  Tuo on kyllä niin totta, että luonnossa kaikki värit ovat luonnollisia ja kauniita, eikä ne riitele keskenään. Rantakukan väri on ihastuttava, mutta eipä vaatekaapistani tai kotisohvalta löydy kovin montaa sen väristä tekstiiliä...
  Joskus mietin että voisin laittaa olohuoneen seinälle a3- kokoisia valokuvia korean värisistä kukista...
  Tai miksein valokuvista voisi painattaa tyynyliinoja sohvan nurkan kaunistukseksi! ;)

  VastaaPoista
 12. laura, tiedätkö mitä minä olen suht vakavissani ajatellut kukka/kasvivalokuvista toteuttaa,
  pöytäkattausalusia, joista voi koota seinälle kollaasin jos haluaa.
  Pitää ruveta selvittämään korkkia, johon voisi painattaa kuvakalvot.

  VastaaPoista