torstai 10. heinäkuuta 2008

Maisema ikkunasta

Klikkaa kuvaa
Kuvan näkymä avautuu suoraan ikkunastamme. Ulkopuolisen katsojan silmissä tässä ei näytä olevan mitään erikoista, mutta meille se on arvokas. Maiseman ääressä on helppo rentoutua jokaisena vuodenaikana. Nyt maisema näytti erityisen kauniilta juuri ennen auringonlaskua. Viimeiset auringonsäteet kultaavat taustan.

Puut, niistä pidän erikoisesti. Ne vaihtavat asua neljä kertaa vuodessa. Niiden trendeihin, sesongin vaihteluihin, ei kyllästy. Vuodenaikojen kuosi on sama vain koko muuttuu sekin hitaasti, kuitenkin näkymä on aina uusi ja mielenkiintoinen.
Virtaava vesi välkkyy puiden lomasta, siinä on symboliikkaa. Aika, elämä virtaa vääjäämättä kohti määränpäätä.
Taivas edustaa ikuisuutta. Taivaan kautta puhuvat luonnonvoimat. Pilvetön, seesteinen kuin nyt, raju myrskyävä, virkistävä sade, puhdas lumi, ne ovat taivaan kieltä. Taivas, tähtien asuinsija, kuun koti ja auringon loistava paikka, on sama meille kaikille.

7 kommenttia:

 1. Puut ovat ihania sekä kalliot ja kivet. Meillä on paljon kallioita, tämä on kuin meren saari, vain vesi puuttuu ympäriltä. Mutta sinulla on vesi, sitä kaipaan. Veden ikuinen liike ja värien vaihtelu on todella virkistävää ja voimaa antavaa - toisaalta rauhoittavaa. Mikä sen ihanampaa, kuin lempimaiseman katselu joka päivä. Joka päivä maalaus on eri värinen. Onnea uuteen päivään!

  VastaaPoista
 2. Sinullahan tuo maisema on kuin suoraan jostain taulusta ja vielä parempaa kuin se vaihtuu itsestään ja värit muuttuvat.

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka kaunista! Suomen kesa on niin kaunis ja kasvisto niin runsas,ehka koska kesa on niin lyhyt, luonto ottaa siita kaiken irti....

  VastaaPoista
 4. leijonainen,
  luonto, maisema, kaikki se on rauhoittavaa , puhdistavaa, voimaa antavaa kuin hieno maalaus.

  VastaaPoista
 5. eija,
  minustakin maisema on taulu

  VastaaPoista
 6. yaelian,
  kesäämme kuuluu raikkaus, jota ei ehkä löydy sieltä, jossa kesä ei paljonkaan erotu muista vuodenajoista

  VastaaPoista