Tuli tuossa edellisessä blogissa todettua, että Naantaliin oli matkan määränpää. Odotin pääsyä suloisille kujille ja kimaltavan veden äärelle. Jo bussiaseman kohdalla alkoi näyttää hyvin epäilyttävältä. Kaikki paikotusalueet täynnä, katujen varret samoin. Vain kauppatori oli autio ja tyhjä, mutta sinne ei saanut pysäköidä.
Aavistukseni osoittautuivat todeksi. Naantalissa on juhlittu Unikekoa ja juhlinta jatkui markkinatunnelmissa edelleen. Oi miksi satuinkaan juuri tänään sinne. Pitkää pääkatua reunustivat markkinakojut. Halpiskenkiä, -laukkuja, intialaisia vaatteita, jäännösvaatetavaraa aivan silmänkantamattomiin. Monenlaista kojua ja tarpeetonta tavaraa, joskin jotain tarpeellistakin joukossa. Onko suomalaisilla kesäretkeilijöillä erityinen makeanhimo, kun markkinakadulla oli karkkikojuja toinen toisensa jälkeen, kaikilla tietysti ainakin metrilakuja. Laskin, että makeiskojuja oli tusinan verran.
Rannassa yritin ottaa kuvaa venesatamasta, mutta vedenrajaankin ylsivät markkinat.
Miksi tänne ihanan kesäkaupungin kaduille piti pystyttää markkinat. Olisiko ne voinut sijoittaa kauppatorille, joka oli aivan tyhjillään. Kuvan kissataulussa on teksti: Älä minusta välitä - varo emäntää.
Naantalin kannattaisi ottaa mallia Turun tapahtumista, joulu- ja keskiajanmarkkinat on toteutettu hienosti teeman mukaan. Naantalin Unikeko-tapahtumakin voisi toteutua vaikkapa lähiympäristön taiteilijayhdistysten ja käsityöläisten voimin. Vatsaan menevät herkut valittaisiin lähitienoolta. Kävijät saisivat tuntuman sekä sielun että ruumiin nautinnoista lounaissuomalaiseen tapaan.
Muutama galleria löytyi, mutta ei niissä mainittavaa antia ollut. Kuvien portit symbolisoikoon niiden takaa avautuvia uusia mahdollisuuksia Naantalin kesään.
Naantali on kaunis kesäkaupunki, mutta totta, markkinatelttameininki ei sitä kyllä kaunista:/
VastaaPoistaNuo portit ovat kauniita, sellaista todellista Naantalia, vanhaa, romanttista ja arvokasta.
VastaaPoistaMutta markkinameininki on alkanut ärsyttää. Joukossa on hyvänkin tavaran myyjiä, mutta hukkuvat sinne metrilakujen ja muovitavaran sekaan.
inkivääri,
VastaaPoistaJuu olemme aina nauttineet Naantalin idyllistä joka kesä, mutta nyt oli pienoinen pettymys
sooloilija,
VastaaPoistasamaa mieltä tähän vanhaan pikkukaupunkiin ei todellakaan sovi enää lisätä tuota rorimarkkinaelämää
Pitää keksiä kaupunkiin sopivaa aktiviteettia
Olen ihmetellyt tuota metrilaku ja muuta markkinakrääsää olevia tapahtumia muuallakin. Jokaisella kaupungilla ja pitäjällä on oma juhlansa, ja sitä juhlaa juhlistetaan sitten markkinoilla, joissa on ko. tavaraa. Ihmettelen kuka niitä ostaa. Ei kai ne tulisi paikalle, jos kauppa ei kävisi? Miten krääsäkauppiaat voivat ilmentää jotakin paikkakuntaa? Eikö katse historiaan tai johonkin tiettyyn teemaan olisi paljon antoisampaa?
VastaaPoistaleijonainen,
VastaaPoistajuuri tätä mieltä olen minäkin
Ehkä halutaan vain päästä helpolla ja liikoja miettimättä, kun pistetään pystyyn markkinat. Niitähän on kesällä joka kylässä ja kaupungissa, samat kauppiaat siirtyvät vain paikasta toiseen.
VastaaPoistaOn muuten upea porttikollaasi!
kre, samat sanat,
VastaaPoistase on myös kesämatkailijoiden ym kävijöiden aliarvostamista, ja madaltaa myös ko paikan imagea.