lauantai 19. heinäkuuta 2008

Kesän tunnusmerkkejä

Summer blog-tunnustuksen ojensivat blogiini Ilolla puutarhasta Laura ja Krisu Merkintöjä Melukylästä. Kun saan lukea blogista, sinulle on annettu tunnustus, sipaisee ilontunne mieltä. Kuin avaisin lahjapaketin hieman yllättyneenä.
Lahjan velvoitteet ovat seuraavat, stilisoin teksitä hieman, mutta ajatus on sama.
1. Laita logo blogiisi 2. Linkitä blogiin, josta sait palkinnon 3. Palkitse vähintään viisi blogia 4. Laita palkittujen linkit sivullesi 5. Jätä viesti voittajablogeihin

Kesä-blogi tunnustuksen saaneena kerron, mitä juuri nyt on meneillään kotiympäristöni kesässä.
Ensimmäiseksi tulevat mieleen mansikat. Ne ovat niin ajankohtaisia nyt. Niitä ostettiin tänään torilta sekä pakastettavaksi että heti suuhun pantaviksi. Ostospäätökseen vaikutti tänä elintarvikkeiden hintojen nousuaikana se, että saimme ne edullisesti juuri ennen torin sulkeutumista. Kymmenen litraa vain 17,80 euroa. Mansikat ovat suomalaisia. Aivan heti sitä ei uskoisi, ovat nimittäin perinteisistä poiketen isoja, siitä huolimatta myös makeita. Sopivat hyvin pakastettavaksi. Aivan kohta alkaa mansikoiden puhdistus ja viipalointi.

Kesän loppupuoli on jo alkanut, tänään tuntui siltä, taivas on matalammalla, tuuli viesti viileneviä öitä ja puiden lehdet ovat selvästi aloittaneet valmistautumisen syksyyn. Pihan kukkien väriskaalaan on pujahtanut kirkas auringonkeltainen. Syyshodekukka on aloittanut kukintansa. Se on levinnyt taas hulvattomasti, mutta sen puhdas keltainen väri on niin aurinkoinen, että liikaa sitä ei voi olla.


Päivänliljat kukkivat kirkkaankeltaisena ja ruosteenpunaisena. Sekin tuntuu loppukesältä.
Kirsikat ovat punertuneet jo pitkälle. Tosin niitä ei puissa näytä lintujen jäljiltä olevan paljoakaan.

Hansaruusut vain jaksavat loistaa edelleenkin.

Kivet ovat karun kauniita. Varsinkin syksyllä kukkien vähentyessä ne tuovat pihaan harmaata charmia. Mietin terassin syksyilmettä ja -istutuksia ja samalla heitän pallon kesätunnustuksella seuraaville blogeille. Kertokaapa, mitä kesäpuuhasteluja juuri nyt on meneillään.

Reipas raparperiretki, Laiza, maalailetko taulua vai kuljetko autiota hiekkarantaa.
Kulttuureja sekoitellen, Susa, valmistuvatko keittiössä mansikkaherkut vai mikä on Vegasin hitti keittiössä juuri nyt. Olenko oikeassa, että pulahdit juuri uima-altaaseen hellettä pakoon.
Kello viiden tee - Elegia, kuvaatko ajankohtaista kesämaisemaa vai kiidätkö pyöräretkellä.
Hannan huone, Squickie, pojilla on kesäleikki meneillään ja sinulla rapsaa joko ompelukone tai kamera. Tai mietiskeletkö juuri lipaston maalausta.
Leijonainen, tiriseekö pihagrilli vai suihkaako sivellin. Taitaa olla kesäruno syntymässä paperille.

Odotellaan kesäkuulumisia. Haastan myös muut blogiani lukevat kertomaan mitä tapahtuu juuri nyt bloggarin kesässä.

5 kommenttia:

 1. KIITOS kesätunnuksesta! Kukaan ei pysty arvaamaan, mitä tämä hullu taiteilija parhaillaan tekee. Jotain oikein hauskaa, jonka tuotokset näkyy huomenna blogissani. HIHIHIH

  VastaaPoista
 2. Kiitokset myös minulta. Tällä hetkellä yritän ottaa ilon irti huomisesta vapaapäivästä ja suunnittelen retkeä johonkin mukavaan paikkaan.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset tunnustuksesta!
  Taalla hetkella taalla on vesimelooni-kausi, niita on joka kaupassa halvalla :)
  Tanaan en ole hypannyt altaaseen, olen ollut koko paivan sisalla viileassa. Suunnittelen iltaa, me lahdetaan miehen kanssa ulos juhlimaan. Maanantaina on 21 vuotta meidan ekoista treffeista :) Mietin tassa mita laitan paalle... :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset Arleena! Vastaan kysymykseesi blogissani, sillä kerrankin tein jotain muuta kuin poljin tai kuvasin ;)

  VastaaPoista