torstai 3. heinäkuuta 2008

Taidemuseossa ja sen puistossa

Helsingin keskustaan kannattaa ajaa Meilahden kautta ja viettää hetki Tamminiementie 6 sijaitsevassa Taidemuseossa ja sen puistossa. Kaunis ympäristö on kokemisen arvoinen varsinkin kesällä. Toinen toistaan kauniimpia taloja, joista jokaisen kohdalla voin todeta tuolla haluaisin asua.

Virkistävä pulppuavan veden solina tervehtii aurinkoisena päivänä. Kahvit on katettu, istahda penkille nauttimaan puiston jyhkeiden puiden vehreydestä. Raikas vesiputous pöytäliinana, onnistuisiko se kotipuutarhassakin.
Puiston Helsinki Arch-veistoksen näette edellisessä blogissani Hymyä maisemassa.

Näyttelyhallissa oli abstraktia taidetta, konkretismia. Sam Vannin syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta tänä vuonna. Tämä on taiteilijan ja vaikuttajan elämäntyön näyttely alkaen 1950-luvulta päättyen 1980-luvulle. Sam Vanni oli myös kuvataide-opettaja ja näyttely jatkui hänen oppilaidensa teoksilla. Mukana olivat Juhana Blomstedt, Erkki Hienonen, Outi Ikkala, Seppo Kärkkäinen, Paul Osipow ja Tapani Tamminen. Lisäksi Mari Rantasen iso värikylläinen työ, josta selvästi näkyivät vaikutteet Sam Vannilta, oppilassuhdetta hänellä ei ole ollut.

Tämä veistos on luonnon omaa muotoilua, syntynyt vuosikymmenien aikana. Ikuinen liitto, lehmuksen runko oli päättänyt erota, mutta luonto päätti toisin.


Viereisen tontin pitsihuvilassa on antiikilla sisustettu kahvila, jonka sisääntulo oli riemukkaan iloisten kukkien kehystämä.

Tämä ihana huvila näyttää asumattomalta vanhojen vaahteroiden siimeksessä, mutta ohi ajaessamme huomasin postilaatikon portin pielessä. Talokaupat saattavat jäädä ainakin vielä toistaiseksi ellei sittenkin olisi omistajilla myyntihalukkuutta ja hinta sopiva. Puistossa olisi oikein mukava asua. Klikkaa kuvia.

8 kommenttia:

 1. Oi, onpa kaunis paikka. Olisipa kyllä ihana asua tuolla.

  VastaaPoista
 2. Kaunis paikka ja onpa mennyt minulta ohi, vaikka Meikun ohi tulee usein fillaroitua. Täytyykin poiketa ensi kerralla puistoon.

  VastaaPoista
 3. Ohhoh, tuosta tulee usein juostua tai fillaroitua ohi ja silti en ole ikinä osannut huomioida tuota paikkaa. Pitääpäs mennä viikonlopun pitkällä lenkillä käymään.

  VastaaPoista
 4. laiza,
  samoin tuo lisi mukava paikka ja niin lähellä kaupungin kaikenlaisesta kulttuuri- ym. annista

  VastaaPoista
 5. elegia,
  minunkin pitäisi enemmän keskittyö varsinkin kesällä tarjontaan, jota puistot antavat, lisäksi niissä on ihana rentoutua ja keskellä kaupunkia

  VastaaPoista
 6. kaisa,
  rentoudu lenkin lomassa puistossa ja taiteen keskellä, mielikin vaatii sitä lenkkiä

  VastaaPoista
 7. Meilahti ja Munkkiniemi ovat valloittavia vihreitä alueita. Seurasaaressakin on monta soppea, jossa voi yksikseen ihailla merta. Vielä kun se puhdistettaisiin... Mahdotonta se ei ole.
  Toivon, toivon, toivon.

  VastaaPoista