Huomenna leivon Suomen parasta suklaakakkua, lienee maailman parastakin. Se voidaan arvioida huomenna. Kovin paljon minulla ei ole vertailukohtia, koska kyseessä on toinen suklaakakkuni. Muiden tekemien suklaakakkujen nautinnot eivät ole jääneet vertailukohdiksi mieleeni.
Suklaakakkuun tarvitaan aitoa puhdasta kaakaojauhetta ja myös tummaa ja vahvaa suklaata. Kaakaojauhetta saadaan kaakaohedelmistä, jotka poimitaan käsin. Kaakaohedelmä on kolmekymmentä senttinen ja sen sisällä ovat kaakaopavut. Suurin osa kaakaosta kasvaa Afrikassa, jossa pavut säkitetään ja rahdataan prosessoitaviksi Eurooppaan ja Amerikkaan. Siellä prosessoinnin kaakaomassa jauhetaan kaakaojauheeksi. Suklaakakkuuni kaakaojauhe on kulkenut aika vaivalloisen ja pitkän matkan. Kakkuun tarvittavan tumman ja vahvan suklaan valmistamiseksi kaakaojauhe on pysähtynyt Fazerin tehtaille. Sieltä suklaa on Keskon kautta kulkenut siihen City-Markettiin, jonka maustehyllyiltä tämän suklaan sekä kaakaojauheen ostin.
En malttanut olla avaamatta suklaata. Tänään tarvitsin sitä jälkiruokaan. Sirottelin suklaaraastetta pannacotan mansikoiden päälle. Miten hyvää ja vahvaa eikä liian makeaa. En voinut vastustaa suklaanautintoa, lohkaisin pari palaa. Annoin suklaan sulaa hitaasti suussa, maku kuljetti ajatuksia.
Aivan sama suklaa kuin lapsena. Silloin suklaa oli harvinaista herkkua. Pinnistelin muistiani ja yritin muistaa milloin maistoin ensimmäisen kerran suklaata. Mitään hetkeä, päivää tai juhlaa ei tullut mieleeni. Sen sijaan muistin ensimaistiaiset appelsiinista, banaanista, tuoreesta kurkusta, jäätelöstä, mutta ei suklaasta. Vain maku on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Se on ollut niin hyvää, että itse tapahtuma on syrjäytynyt pois mielestä.
Suklaa oli aikoinaan niin harvinaista herkkua, että muistiin ovat piirtyneet hetket, jolloin tein sitä itse. Tilaisuus suklaatehtailulle syntyi , kun olin yksin sisarten kanssa kotona. Lupaan ei ollut mahdollisuutta, joten paras oli ryhtyä tuumasta toimeen. Kaakaojauhe oli ostettu kakkuihin ja kääretorttuihin. Nyt sitä hupenisi suklaakokeiluihin.
Ensin otettiin voita, sopivasti sokeria ja viimeisenä kaakaojauhetta. Sitten kaikki sekoitettiin pikku kulhossa sileän kiiltäväksi massaksi.Suklaakakkuun tarvitaan aitoa puhdasta kaakaojauhetta ja myös tummaa ja vahvaa suklaata. Kaakaojauhetta saadaan kaakaohedelmistä, jotka poimitaan käsin. Kaakaohedelmä on kolmekymmentä senttinen ja sen sisällä ovat kaakaopavut. Suurin osa kaakaosta kasvaa Afrikassa, jossa pavut säkitetään ja rahdataan prosessoitaviksi Eurooppaan ja Amerikkaan. Siellä prosessoinnin kaakaomassa jauhetaan kaakaojauheeksi. Suklaakakkuuni kaakaojauhe on kulkenut aika vaivalloisen ja pitkän matkan. Kakkuun tarvittavan tumman ja vahvan suklaan valmistamiseksi kaakaojauhe on pysähtynyt Fazerin tehtaille. Sieltä suklaa on Keskon kautta kulkenut siihen City-Markettiin, jonka maustehyllyiltä tämän suklaan sekä kaakaojauheen ostin.
En malttanut olla avaamatta suklaata. Tänään tarvitsin sitä jälkiruokaan. Sirottelin suklaaraastetta pannacotan mansikoiden päälle. Miten hyvää ja vahvaa eikä liian makeaa. En voinut vastustaa suklaanautintoa, lohkaisin pari palaa. Annoin suklaan sulaa hitaasti suussa, maku kuljetti ajatuksia.
Aivan sama suklaa kuin lapsena. Silloin suklaa oli harvinaista herkkua. Pinnistelin muistiani ja yritin muistaa milloin maistoin ensimmäisen kerran suklaata. Mitään hetkeä, päivää tai juhlaa ei tullut mieleeni. Sen sijaan muistin ensimaistiaiset appelsiinista, banaanista, tuoreesta kurkusta, jäätelöstä, mutta ei suklaasta. Vain maku on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Se on ollut niin hyvää, että itse tapahtuma on syrjäytynyt pois mielestä.
Suklaa oli aikoinaan niin harvinaista herkkua, että muistiin ovat piirtyneet hetket, jolloin tein sitä itse. Tilaisuus suklaatehtailulle syntyi , kun olin yksin sisarten kanssa kotona. Lupaan ei ollut mahdollisuutta, joten paras oli ryhtyä tuumasta toimeen. Kaakaojauhe oli ostettu kakkuihin ja kääretorttuihin. Nyt sitä hupenisi suklaakokeiluihin.
Tämä suklainen massa nautittiin lusikalla erittäin hitaasti. Herkutteluhetket ovat syöpyneet sekä makuaistimuksena että tapahtumana mieleen. Luvattomista puuhista ei ole tallentunut mitään negatiivista. Luulen, että äidin saavuttua sanomista on syntynyt, mutta ne ovat pyyhkiytyneet muistista.
Makea oli pakinasi. Nam.
VastaaPoistaMurkkuikäisenä minäkin tein kotona "suklaata". Paistinpannulle kaadettiin kermaa, voita, sokeria ja kaakaojauhetta. Keitettiin kokoon ja kaadettiin laakealle vadille kovettumaan, sitten leikattiin viipaleiksi, oi, hyvää oli.
Toivoisin saavani maistaa palan huomista suklaakakkuasi. :-)
Nam, nyt tekisi mieli suklaata. Yritän kuitenkin pitää siitä vähän taukoa. Suklaa on sietämättömän hyvää!
VastaaPoistaOlipa herkullinen pakina,heti rupesi tekemään mieli suklaata,mutta ei ole sitä ja aineksia oman suklaan tekoon ei ole tarpeeksi. Pidän paljon tummasta suklaasta,mutta nykyään teen sitä itse,jos haluan herkutella.
VastaaPoistaVenezuelassa kävin kaakaofarmilla,mikä oli unohtumaton kokemus!
Sininen ajatus monesti maistuu suklaalle. Vaikka suklaa suussa nyt ei juuri mitään ajattele, on täysin pois tolaltaan.
VastaaPoistaKauppalistaan tuli muutama rivi lisää, hyvää!
VastaaPoistaNam, muistan hetken sinisen...
VastaaPoistaMeillä tehtiin lapsena suklaaherkkua sekoittamalla sokeria, kaakaojauhetta ja kermaa, eli ei käytetty voita.
Oli taivaallisen hyvää.
Maitokaakao oli lapsuuden nautintoja ja on joskus vieläkin. Taidanpa tästä kohta tehdä kahdet sellaiset kaakaokupposet ja mennä isännän kanssa ne ulos nauttimaan. Päiväkahvit jätetään väliin.
VastaaPoistaTuollaista omatekoista suklaata tuli myös lapsena tehdyksi. ; nam.
Jokos kaakku on syöty? Mille maistui? Maailman parhaalle tiätty :) Peikkokin tykkää suklaatista.
VastaaPoistaSininen ajatus, niinpä tietysti. Suklaa on syntisen hyvää, mieluummin sellaisenaan, mutta menee se kakussakin.
VastaaPoistaJännää, ei minullakaan ole suklaasta muistoja, muuta kuin se maku. Ja maitokaakaomukit lapsena. Juon edelleenkin maitokaakaota iltaisin..
Njam!
VastaaPoistaUnelma,
VastaaPoistaMeillä oli helppo versio, oltiin vähän nuorempia.
Suklaakakkua on tänään maisteltu, ojennan virtuaalipalan kotona-puolella, ole hyvä.
miolann,
Suklaakakussa on syömistä suklaanälkään vähäksi aikaa.
Yaelian,
Itse tehty on varmasti hyvää suklaata.
Olisi mukava käydä kaakaoviljelmillä, tuskin koskaan pääsen.
Hymyilevä eläkeläinen,
Suklaa ain akin johtaa niihin sinisiin ajatuksiin.
SusuPetal,
Sekin sekoitus kuulostaa ihanan herkulta. Kerman kera siitä tulee vaahtoa, käy jälkkärinä.
Rita,
Kaakaota meillä on juotu viimeksi, kun lapset olivat pieniä. Kuulostaa hyvältä ajatukselta nauttia kaakaosta ulkona kevätauringossa.
isopeikko,
Kakusta on syöty nyt yksi pala ja maistui tahmean hyvältä. Sopivasti vetelää sisältä.
Kun ei ole vertailupohjaa, voin sanoa että parasta oli.
Sirokko,
Niin se maku on jäänyt ja muistot vienyt. Ilmeisesti se maku oli pääasia.
Ari,
Sitä se on.
Niin, minunkin alkoi tehdä mieli suklaata, nam, nam. Herkullinen pakina!
VastaaPoistaAnna,
VastaaPoistaSuklaa on myös terveellinen herkku, kun kohtuudella syö.
Ihana pakina - ja ihana lapsen logiikka: kun ei ollut aikuisia kotona keneltä kysyä lupaa, piti omin neuvoin ryhtyä valmistamaan suklaata voista, sokerista ja kaakaojauheesta - juuri samoista aineksista kuin minäkin tein tryffeleitä noin kuuden vanhana. Ne olivat maailman parhaita.
VastaaPoistaSuklaakakustasi tuli varmasti herkullinen.
Lastu,
VastaaPoistaEnnen keksittiin ja tehtiin herkut itse.
Suklaakakku oli makean hyvää. Ei sitä paljon voi kerralla syödä.
ihan tuli vesi kielelle ja meinasin ruveta kysymään reseptiä maailman parhaaseen suklaakakkuun. Ihana pakina!
VastaaPoistalaura,
VastaaPoistaResepti löytyy Kotona-blogista