tiistai 23. marraskuuta 2010

Mitä kuuluu -ar--leena, vieläkös sun ihanteena on.....

Mitä kuuluu viime joulun amarylliksille. Eipä kummempaa, lehtiä ovat kovasti kasvattaneet, mutta kukkavanoista ei ole tietoakaan. No olen katkaissut lehdet ja odottelen taas ikään kuin ihmettä. Kolme sipulia odottaa istutusta, ovat nyt pienen vesitilkan turvin elossa. Onneksi kaupasta saa pian kukkivia amarylliksia. Luulen, että turvaudun jatkossa niihin. Kuvassa nuppua avaamassa oleva punainen Ikean amaryllis.

Samaan kuvaan en saanut sopimaan korkean kukan alaosaa, joten tässä se. Ja juurella kävyt.
Ei mitään yhtettä amarylliksella ja variksella. Varis vain lensi tänään puuhun ja kävi noukkimassa lintulaudan alla olevia siemeniä. Varis on älykäs ja kaikkiruokainen lintu. Tämä oli hiljainen yksilö, ei kuulunut raakkumista. On päättänyt ilmeisesti jäädä näihin maisemiin koko talveksi.

Otsikon mukaisesti, jos haluatte kuunnella mitä minusta lauletaan. Leevi sen laulaa.  Totta joka sana. Ihanteet ovat edelleen samat.

8 kommenttia:

 1. Kiva jatkokuva amarylliksestä (voisikin tehdä sellaisen palapelikollaasin kukista ja sovitella erilaisia kokonaisuuksia, ei tarvi kasvinjalostuksen tielle lähteä kun voi kuvailla ;).

  Tuttu kappale! Ja sanoituksen tilanteissakin oli aikoinaan jotain tuttua (ei kai äitis herännyt...) Menenkin tästä kuuntelemaan sen ny! Tunnelmallista iltaa -ar-leenalle :)

  VastaaPoista
 2. Amaryllikset on niin upeita kukkia. Kavyt on tosi kiva idea ruukussa.

  ...vielakos sun ihanteena on Beatles ja George Harrison? Ma olin ja oon edelleen Beatles-fani, mutta John on se mun juttu. ;)

  VastaaPoista
 3. Mun viimevuotiset amaryllikset ovat vasta ruskettumassa ja pari sipulia näyttää pienentyneen. Niistä siis ei varmastikaan mitään kukkaa tule, yksi sensijaan on pulskassa kunnossa, siihen lataan toivoni.

  Ja kaupasta ostin jo kaksi uutta sipulia tälle vuodelle, toinen kukkii pian. Jouluksi sitten vielä ainaskin yksi valkoinen.

  VastaaPoista
 4. Komean pullea nuppu lupaa hyvää! Kaunis huone siintää taustalla.
  Tänä vuonna aion kokeilla tuota konstiasi pestä sipuli mullasta ja istuttaa se ruukkuun jonkun muun kanssa. Sammalta ei tietenkään ole, voikohan siihen laittaa kevytsoraa tai koristekiviä?

  VastaaPoista
 5. Kutuharju,
  Kiitos. Kuuntelin taas tuon vanhojen aikojen verestämiseksi ja tuuli se vain vinkui ulkona.

  Itkupilli,
  Minulle koko Beatles porukka oli ihanteena ja on vieläkin.

  pioni,
  Kohtalotoveri siellä siis, en odota enää kukkia niistä, yllätys jos tulee.

  Katriina,
  Jos veteen laitat niin kivet pohjalle ettei amarylliksen sipuli kosketa vettä vain juuret saavat imeä vettä. Sipuli on ihan kaunis ja se saa näkyä varsinkin jos lasimaljakkoon istutat.
  Minulla on tuo käpyjuttu mullassa olevassa amarylliksessä.

  VastaaPoista
 6. Kuin silloin ennen...

  Koululuokassa oli ulospäin ujoutta ja sisällä kiihkeitä tunteita - kaikista niistä ei edes tiennyt, puolin ja toisin.

  Säilötyt tunteet tulevat tyhjennetyn kaljakorin jälkeen pinnalle. Laulun tarina on hyvin liikuttava. Tyyt, tyyt, kuuluu lopulta yksinäisyyttään valittavan ja rakkautensa tunnustavan miehen korvaan.

  Amaryllis tuo joulun. Jos vanha ei suostu kukkimaan, voi turvautua uuteen kukkivaan. Kaikki järjestyy, tavalla tai toisella :)

  VastaaPoista
 7. Lastu,
  Jostain syystä tuosta kappaleesta tulee muistot mieleen. Tietysti monesta muustakin. Mutta sanoituksessa on jotain hyvin riuduttavan tunteellista ja lopussa kaikki on turhaa vain.

  Periksi en ole ihan vielä antanut amarylliksien suhteen.

  VastaaPoista
 8. Minun amaryllikseni kukkivat aina milloin lystäävät, harvoin juuri jouluna.
  Vaikka kuinka ohjeiden mukaan siirtäisi ne pimeään lehtien kuihduttua.
  Onneksi amaryllis on kaunis kesälläkin.

  VastaaPoista