sunnuntai 30. syyskuuta 2007

Piimäkakku

Vieraiden toivomuksesta piti leipoa Maustekakkua, resepti otettu talteen joskus siirappipurkin kyljestä. Se oli sitä siirappia, jota suomalainen sokeritehdas teki ennenkuin Suomen Sokeri myytiin tanskalaiselle Dan Sukkerille. Ei löytynyt sekalaisesta reseptikasasta maustekakkureseptiä. Turvauduin paksuun keittokirjaan ja toteutin Piimäkakun kirjan mukaan.


Piimäkakku

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
ja lisäsin vielä ohjeesta poiketen 2 tl kanelia
Kuiva-aineet sekoitetaan keskenään kulhossa.
100 g sulatettua margariinia tai voita
3 dl piimää

Sulatettu rasva ja piimä kaadetaan kuivien aineiden joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Paistetaan 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.
Käytin silikonivuokaa, joka ei vaadi voitelua.

Helppo, nopeatekoinen ja oikea laiskan leipurin kakku. Ei vaahdotuksia ja vatkailuja, mutta todella hyvä vahvan kahvin seurana nauttivaksi. Sokerimäärän vähennän seuraavalla kerralla desilitraan.


Piimäkakku on niin klassinen, että tarjosin sitä Kastehelmi-lautasilta ja kateliinoina olivat pellavalangasta äidin virkkaamat pitsiliinat.

1 kommentti:

  1. Siirappipurkin kyljessä ollut resepti:
    http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/maustekakku.aspx

    VastaaPoista