sunnuntai 23. syyskuuta 2007

Kana-pekonilasagne

Kaupan kana-broilerilihaosiossa oli broilerin jauhelihaa. Sitä ei aina ole tarjolla, joten ostin tietysti ja päätin käyttää sitä pääruuan raaka-aineeksi. Kotona ratkaisin ruokalajivalinnan, tekisin lasagnen. Lasagnea tulee tehtyä harvoin. Sen tekemisessä on monta eri vaihetta, joten työpäivän jälkeen sitä ei aina jaksa väsäillä.

Kana-pekonilasagne

Kana-pekonikastike
2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1 hienoksi silputtu sipuli
200 g sieniä pilkottuna, herkku/siitakesieniä tai suppilovahveroita
300 g kanajauhelihaa
120 g amerikanpekonia kuutioituna
300 g tomaattimurskaa
reilu rkl pilkottuja basilikanlehtiä
pikkupurkki tomaattipyreetä
suolaa ja pippuria

Kuumenna öljy miedolla lämmöllä ja lisää valkosipuli, sipuli ja sienet kypsennä 5 minuuttia.
Lisää kanajauheliha, amerikanpekonikuutiot ja kypsennä sekoittaen 10-15 minuuttia.
Sekoita joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree ja basilika, kypsennä muutama minuutti.
Mausta suolalla ja mustapippurilla, makusi mukaan myös muita mausteita.

Valkokastike
4 rkl voita
8 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
4 laakerinlehteä
muskottipähkinää, maustepippuria ja suolaa
Sulata voi, lisää jauhot ja kypsennä minuutti-kaksi hämmentäen. Sekoita maito mukaan vähitellen. Lisää laakerilehdet ja hauduta sekoittaen 5 minuuttia. Lisää mausteet, nosta kattila liedeltä ja poista laakerilehdet.

Lasagnen kokoaminen
14 kpl esikypsennettyjä lasagnelevyjä
Voitele uunivuoka voilla. Täytä vuuan pohja lasagnelevyillä. Lusikoi päälle kerros kana-pekonikastiketta ja laita päälle kerros valkokastiketta. Tee samanlaiset kerrokset niin, että päällimmäisenä on valkokastikekerros.
Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta (reilusti) .
Paista 190 asteessa noin 35-40 minuuttia, kunnes lasagne on kullanruskea.

Lasagnen seuraksi sopii vapaamuotoisesti kasattu salaatti.
Salaatin kasasin näin: pehmeälehtistä salaattia, punasipulikiekkoja, tuoreita herkkusieniviipaleita, tomaattiviipaleita, ripaus mustapippuria ja päälle kastikkeeksi balsamicocremeä.

3 kommenttia: