perjantai 14. syyskuuta 2007

Retrokuosia vierashuoneeseen


Jossain vaiheessa komeron hyllylle on varastoitu Marimekon Maija Isolan "Mustasukkainen" -kangasta, suunniteltu 1967. Tällä hetkellä malli ei ole tuotannossa. Kangas on paksua markiisimaista puuvillaa ja sitä on 4 metriä. Retro ei ole suosikkia sisustuksessani. Kun "löysin" kankaan, ajattelin kuitenkin muuttaa vierashuoneeseen retroilmeen.

Ikkunassa olleet Designers Guildin laskosverhot vaihdettiin valkoisiin pellavaverhoihin, mutta DG:n kumppanina olevat vihertävänkeltainen helmalakana ja sängynpäätyhuppu säilyvät edelleen. Ne sopivat väritykseltään hyvin Mustasukkainen-kankaan kanssa. Keltaista kangasta oli myös vielä jäljellä, jolla pidensin sängynpeiton sopivaan mittaansa. Vanha valkoinen sängynpeitto on pestynä kaapissa odottamassa taas joskus takaisinpääsyä, kun retro kyllästyttää.

Vaihtelu virkistää, nyt huoneessa on todellakin väriä, vaikka sänkytekstiilejä lukuunottamatta kaikki muu on valkoista. Vierastyynyt on petattu tyynypusseihin sängynpäälle koristetyynyjen taakse. Ratkaisu säästää komerotilaa, kun tyynyjä ei tarvitse pinota komeroihin. Tyynyjen määrää vähentämällä saadaan sängynpääty esille, kuvassa näkyy myös sängynpeiton jatke, joka sekin keventää peiton värimaailmaa.

5 kommenttia:

 1. Ihana huone! Tämä retron ystävä tahtoisi tulla tuollaiseen huoneeseen kyläilemään...

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa kyläilemään. Teen sitten risottoa ja paahdettuja kasviksia. Jälkkäriksi nopetekoista Tiramisua, ohje löytyy tuolta ruoka-osiostani muutaman blogi taaksepäin.
  Aperitiivit vermutti rosso jäillä.
  Ruuan kanssa valkoviiniä.
  Keskustelun aiheita riittäisi, olen nimittäin lähtöisin Keski-Pohjanmaalta.

  VastaaPoista
 3. Aika houkutteleva tarjous ja varsinkin menu. Tiedäpä vaikka joku päivä tulisinkin...

  VastaaPoista
 4. Ihan pakko on kommentoida peittoakin tässä samalla! Tosi ihana. Itse olen parantumaton retroilija joten kaikki "hippikuosit" jaksavat kyllä viehättää tavalla tai toisella. :)

  Itsellä kuviot ovat kyllä tekstiileissä pienentyneet vuosien varrella, mutta tyyli on yhä eläväinen fuusio iloisista, leikkisistä ja värikkäistä asioista, hieman hillitymmissä raameissa ehkä.

  Esimerkissäsi kangas on kyllä saanut arvoisensa paikan. Todella näyttävän näköinen vaaleiden verhojen rinnalla. Kiva olisi tosiaan yöpyä tuommoisessa huoneessa! :)

  VastaaPoista
 5. Minustakin kangas (paksua markiisimaista)ja sen design sopii sängynpeitoksi. Tuossa pikkukuvassa kuva vääristää päädyn ja helmalakanan liian keltaiseksi, on juuri samaa sävyä kuin peiton eli hiukan viileää vihertävään menevää keltaista. Muuten sekin oli sattuma, että aikaisemmin olin valinnut helmalakanasetin kankaan juuri sävyä, joka tietämättäni sitten sopi myös tähän Mustasukkainen-peittoon.

  VastaaPoista