torstai 6. syyskuuta 2007

Sivupöydällä

Aikaisemmin blogissani kerroin kukkaostoksistani ja yhden kukistani sijoitin Yki Nummen pöytävalaisimen viereen.

Designer Yki Nummi, 1925-1984, syntyi lähetyssaarnaajaperheeseen Huanin kaupungissa Kiinassa. Hän valmistui 1950 TaiKista muotoilijaksi. Yki Nummi tunnetaan erikoisesti valaisinsuunnittelijana. Tunnetuimmat valaisimet ovat 1955 syntynyt Modern Art pöytävalaisin, joka on talletettu New Yorkin MoMaan - modernin taiteen museoon, ja vuonna 1960 kattovalaisin Lentävä Lautanen, josta käytetään myös nimeä Lokki. Hän on suunnitellut myös tapetteja, joita Tapettitalossa valmistetaan jälleen. Tikkurilan Joker-värikartta on Yki Nummen suunnittelema.

Olohuoneeni Modern Art-pöytävalaisimen hankinta oli etukäteen mietitty. Halusin suomalaista huippumuotoilua ja valaisimen johon ei väsy, joka kestää vieläpä jälkipolvillekin.

Mullinkorva-kukan istutin Ikean valkoiseen saviruukkuun. Ruukun muoto on samanlainen kuin pöytävalaisimen jalka. Sopivat hyvin keskenään.


Ruukun alla on tummaruskea keramiikkalautanen. Lautasessa on käytetty erikoista tekniikkaa, jolla lautasen pintaan on saatu elävä hiukan ruosteenomainen pinta. Lautasen on valmistanut Savipaja Lintukoto Lapualta, keraamikkona Vuokko Korkeamäki. Lintukodossa en ole käynyt, mutta nettisivut houkuttelevat vierailemaan siellä, kun käynti sopii matkanvarrelle.

1 kommentti: