sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Intiaanisokeri - terveellinen luomutuote


Aivan äskettäin ostin ensimmäisen Intiaanisokeri-rasian isosta K-ryhmän marketista. En olisi löytänyt sitä vaatimatonta rasiaa kaupan 15 sokerilajin joukosta, ellei mieheni olisi saanut asiasta vinkkiä ystävältään. Ystävä kertoi sokerin hyvistä ja terveellisistä ominaisuuksista, joten innostuimme heti sokerinkäyttäjiksi. Olemme pyrkineet jo systemaattisesti vähentämään valkoista sokeria ja nyt voimme korvata sen kokonaan.

Intiaanisokeri on sokeriruo´osta hellävaraisesti puristamalla ja kuivaamalla valmistettu täysruokosokeri, joka on terveyselintarvike. Sokerin nimi on annettu kunnioituksesta Andien intiaanien työtä kohtaan arvokkaan kulttuuriperinteen säilyttämisestä. Intiaanisokerin toi Suomeen v 2000 klaukkalalainen Masajo-perheyritys, joka myös pääasiassa markkinoi tuotteen kuluttajille. Sokeria saa myös joistakin erikoisliikkeistä.

Intiaanisokeri tulee Boliviasta, jossa intiaanien hoitama vanha maaperä on niin hedelmällistä, että lannoitusta ei tarvita. Maaperä soveltuu vanhoille sokeriruokolajikkeille, josta tämä sokeri syntyy. Tuloksena on sokerin sisältämä mahdollisimman suuri vesiliukoisten kolloidisten mineraalien pitoisuus, jota kehon mineraaliaineenvaihdunta tarvitsee toimiakseen. Sokeri tehostaa myös vitamiinien toimintaa. Japanissa tätä sokeria käytetään terveyselintarvikkeena, koska siinä on yli 10%:n tehomineraalien pitoisuus. Sokerista on löytynyt myös 19 aminohappoa. Japanissa uskotaan tuotteen antavan terveyttä ja pitkää ikää. Suomessakin pitkien vaellusretkien samoojat käyttävät intiaanisokeripitoista juomaa jaksamiseen ja verensokerin tasapainon säilyttämiseen.
Lisätietoa intiaanisokerista saa Masajo:n sivuilta .
Uusi tuote on myös Ruususuola, jota tuodaan myös Boliviasta. Sitäkin täytynee kokeilla.

Käytin Intiaanisokeria ohukaistaikinan makeuttamiseen. Omenat ovat nyt ajankohtaisia, joten lisäsin omenoita, jotka korvaavat makean hillon.

Omenaohukaiset

o,5 l rasvatonta maitoa, johon on sekoitettu hieman kermaa
1 muna
2 rkl intiaanisokeria
1/2 tl suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus ruokasoodaa
Sekoitetaan taikinaksi ja annetaan vetäytyä puolisen tuntia.
Kuoritaan omenat, poistetaan siemenkota ja leikataan ohuiksi renkaiksi.
Taikinaa annostellaan rasvattuun ohukaispannuun ja päälle asetetaan omenakiekko, ripautetaan kanelia. Paistetaan molemmin puolin normaaliin tapaan.

Raikas salaatti sopii alkuruokana ennen omenaohukaisia.


Salaatti suomalaisesta kiinankaalista

Pilko kiinankaali suikaleiksi, puolita joukkoon pieniä luumutomaatteja ja suikaloi mukaan keltaista paprikaa. Ripauta päälle hiukan yrttisuolaa. Sekoita joukkoon kastike.
Käytin valmista kreikkalaista jogurttipohjaista Tzatzikia kastikkeena.

5 kommenttia:

 1. Täällä ilmottautuu yksi intiaanisokerin kannattaja! Valkoisesta sokerista ja makeutusaineista itsekin halusin päästä eroon. Olen ihastunut intiaanisokerin hieman siirappimaiseen makuun, ja tuotehan on vielä terveellistäkin :D.

  Itse ostin oman pussukkani luontaistuotekaupasta, mutta sitä taitaa olla Dansukkerinkin valikoimassa.

  Ja on muuten herkullisen oloisia omenaohukaisia. Rakastan omenoita varsinkin paistettuna, täytyy kokeilla heti kun saan ostettua kunnon lettupannun...

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta tuttavuudelta tuo intiaanisokeri: enpä ole ennen terveellisestä sokerista kuullutkaan :-)

  Minäkin olen tämän viikon kauppareissuilla bongannut jo useampia uusia (tai ainakin itselleni uusia) tuotteita - yhden niistä erään ruokabloggaajan vinkin perusteella ja loput ihan sattumalta; olen kai tullut tutkailleeksi kaupan hyllyjä vähän tavallista tarkemmin.

  En millään malttaisi olla ostamatta tuotetta kokeiltavaksi, jos törmään johonkin kiintoisaan uutuuteen, joten keittiöni komerot alkavat olla jo hieman turhankin täynnä... Saas nähdä, onnistunko tunkemaan sinne vielä yhden paketin intiaanisokeria ;-)

  VastaaPoista
 3. Ehkä Dansukkerin sokeri on ruokosokeria, muistuttaa ulkonäöltään intiaanisokeria. Makukin on paahteinen. Intiaanisokeria tuo maahan Masajo Klaukkalasta.

  Olen myös avoin kaikelle uudelle ruuan raaka-aineille, etenkin kun pointtinma on terveellisempi lopputulos.

  Tuo sokeri on yksi korvattava tuote terveellisempään suuntaan.

  VastaaPoista
 4. Järvenpään Cittarissa nyt tosi halpa tarjous! Päiväys tammikuun loppuun asti.
  4 pussia eurolla.

  VastaaPoista
 5. On kummallista että erilaisia tummia intiaanisokereita alkaa kasvaa kuin sieniä sateella. Saisivat Masajolla pitää parempaa huolta tuotenimestään kun muutkin alkavat kopioida nimeä heidän "mukamas täysruokosokeria". Onneksi se oikea täysruokosokeri on täyttä jauhetta, joten perinteiset raakaruokosokerit paljastuvat kiteistään, (vaikka yrittävät jotkut kiteitäänkin jauhaa). Selkeitä susia lampaanvaatteissa. :D

  VastaaPoista