torstai 27. syyskuuta 2007

Metsästä terassille


Terassin talvisisustus etenee hitasti, mutta kohti suunniteltua päämäärää. Metsästä on käyty hakemassa raaka-aineita. Metsäretki tehtiin tänään, kun sopiva vapaahetki oli käytettävissä. Päivä oli kuulas, aurinkoinen ja ilma oli raikasta hengittää.

Maanomistajan luvalla metsästä saa ottaa oksia, sammalta ja muuta kasvavaa. Käsittääkseni puista pudonneet kävyt voi poimia omin luvin, kuten marjat ja sienetkin.


Sammaleet ajattelin käyttää terassin kukkapöydän ruukkujen täytteeksi perinteisten syyskukkien ja kanervien asemasta. Sammalkassit tyhjenivätkin ruukkuihin ja laatikoihin.


Kastelin sanomalehdet läpimäriksi ja pyörittelin niistä pallot. Ruukkuihin jätin multaa ja asetin märät lehtipallot ruukkuun ja levitin sammalpeitteet päälle. Samoin kukkalaatikoiden kohdalla, sammalpeite märän lehtikatteen päälle.


Kukkalaatikoihin lisään mustikanvarvut ja kynttilöitä.


Naavasammaleen peittämät oksat olivat niin kauniita, että en voinut vastustaa niiden poimimista ja samoin mustikanvarvut.


Terassin talvisisustus jatkuu, nyt on hyvä alku. Jonain kauniina syksypäivänä samoilen taas metsässä ja tuon pienen ripauksen metsää kotiin.

7 kommenttia:

 1. Oi, kuvista melkein voi haistaa sammaleen tuoksun... Ja kateellisena katsoin noita saviruukkujasi, mun ruukut ei mene millään tuommoisiksi valkeiksi, mitä kalkkia tuossa pinnassa nyt sitten lieneekään. Ei edes ulkoruukut muutu. Veden laatu kai siihen vaikuttaa, vai tiedätkö jotain vippaskonstia?

  VastaaPoista
 2. Minullakin vaihtelee tuo ruukkujen patina. Isoin ruukku on muutaman vuoden vanha, muta vanhemmat ruukut ikäänkuin "vanhenevat" sen kummemmin niille mitään tekemättä. Ovat ulkona terassilla kesät talvet ja tavallinen kasteluvesi tihkuu saviruukun läpi patinoiden ruukun.

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniit ja tasapainoiset asetelmat. Pitäisi lähteä metsään...

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka sievää! Me tehtiin lapsina aina sammalesta, mustikanvarvuista yms. laakeita talviasetelmia, joissa joulukoristeet seikkailivat. Nyt kuitenkin tuo pallomuoto tuntuu veikeämmältä, täytyykin kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Ooh - ihan tässä tekee mieli lähteä myös sammaleenkeruun. Vaikka suoraa pajua kasvaisi nyt ojanpielet pullollaan, kaipa niitäkin pitänee kerätä varastoon. Kutkuttavalta näyttävät nuo talviasetelmasi

  VastaaPoista
 6. Kiitos mukavista kommenteista. Pitää vielä lisätä, että kastelen sammalpehkoja päivittäin niinkauan, kun on lämmintä. Pysyvät fresseinä.

  Tänään jatkoin taas terassipuuhia, siitä sitten myöhemmin.

  VastaaPoista