maanantai 3. syyskuuta 2007

Kukkien syysstailaus ja uusvanha pöytäliina


Kaappien kätköistä löytyi vanha Marimekon kuosi, mustavalkoinen Gargantua vuosimallia 1966, suunnittelija Hilkka Rahikainen. Aikoinaan 60-luvulla kuosia käytettiin seinätauluna. Kuvioraportti on juuri sopiva 140x140 seinätauluksi. Retro on jälleen suosiossa ja kangasseinätaulut sen myötä, kuten 60-luvulla. Mustavalkoisuus sisustuksessakin on nyt trendikästä. Kuvassa Iittalan maljakko 1960-lukua, mutta vihreät lehdet maljakossa ovat luonnosta, reheviä ohdakkeita.


Sisustukseni ei noudattele retroa eikä mustavalkoisuutta. Halusin kuitenkin tuon kankaan esille ja tuumailun jälkeen siitä valmistettiin pöytäliina. Koska en halunnut rikkoa kangasta, leikkasin valkoisesta puuvillasta jatkot liinan päihin ja pöytäliinasta tuli kolmemetrinen.
Liinalle on hyvä kattaa valkoisin astioin. Luonnonkivet sopivat kattauksen pöytäkoristeiksi.


Kuten kaikki olemme todenneet syksy on tullut. Keräsin viimeiset kukkivat syyspäivänhatut maljakkoon. Kuvassa myös siniharmaa Nanny Stillin pullo. Siemenkotiin ehtineet päivänhatut kiedoin kuivakukkakimpuiksi.

Suunnitelmaani kuuluu, että talveksi laitan terassille kuivakukkaruukkuja ja -kimppuja pienen pihani kukista. Ensimmäiset syyspäivänhattukimput ovat jo odottamassa talvea.

1 kommentti: