perjantai 21. syyskuuta 2007

Suomalaista muotoilua

Harri Koskinen on maailmanlaajuisesti arvostettu muotoilija, designer, keskisuomalainen, syntynyt Karstulassa. Edellisen blogini innoittamana esittelen Harri Koskisen designia. Osa tuotteista on tuttuja lähes jokaiselle suomalaiselle. Koskinen suunnittelee suomalaisten valmistajien lisäksi tuotteita ympäri maailmaa, esimerkiksi näissä maissa Japani, USA, Italia, Espanja, Ranska, Tanska, Ruotsi.

Tutuin tuote on Block-valaisin, jääpalaa muistuttava lasikuutio, jonka sisälle on sijoitettu max 25 W lamppu. Yksinkertainen, mutta niin moneen makuun menevä klassikkoesine. Lähes vuoden ajan valaisimella on ollut valmistuskatkos, valaisin ei ole ollut ostettavissa. Lokakuusta lähtien sitä taas saa. Block suunniteltiin ruotsalaiselle Design House Stockholmille, joka on valaisimen valmistuttaja ja markkinoija maailmanlaajuisesti.


Uusi tuote, reilu vuosi markkinoilla ollut, on tanskalaisen Muuto :n valmistuttama ja markkinoima Cosy-pöytävalaisin. Valaisin on kokonaan lasia, siitä on kaksi mallia, yksi harmaa ja kaksi valkoista erikokoisina.


Suomalaisia tuotteita ovat Lantern-kynttilälyhty, josta löytyvät läpinäkyvinä kolme eri väriä ja korkeampi malli valkoista lasia, valmistaja Iittalan tehtaat. Iittalan mallistoon kuuluvat myös All-Steel teräskeittoastiasarja, suunniteltu 2002.


Arabialle on suunniteltu uusi astiastosarja Oma, joka tulee markkinoille 1.10 lähtien. Se on esillä Habitaren messuilla Kannustalon Laavu-talossa. Astiaston värit ovat valkoinen ja vaalea harmaa ja laseissa kirkas ja mustikansininen.Onneksi Marimekko kutsui Harri Koskisen kangasmalliston suunnitteluun. Mallistoon kuuluu kolme kuosia, Elementti, Monumentti ja Frekvenssi, useissa eri väreissä. Kankaissa on paksumpi verhoiluun sopiva ja ohuempi kodin verhoiksi, pöytäliinoiksi ja liinavaatteiksi sopiva puuvilla.

2 kommenttia:

  1. Täällähän on taas ehtinyt tapahtua ja vieläpä ihan ykkösaiheen puitteissa. Kävin juuri muotoilua läpi ja kovin tämä maailma makaa henkilöiden varassa. Harri Koskinen, Ilkka Supanen, Paola Suhonen, Klaus Haapaniemi, Stefan Lindfors, Naoto Niidome jne. Nimet olivat vahvasti esillä myös Habiraressa. Vautsi lisää tällaisia postauksia

    VastaaPoista