tiistai 21. syyskuuta 2010

Lasivitriinissä

Siivosin tänään lasivitriinin. Ulkona satoi koko päivän. Vedin juuri verhoja ikkunan eteen ja katsahdin  ulos. Vaahteran juurella oli iso vesilammikko. Plops vaan sadepisarat  plopsahtelivat lammikkoon, on märkää.
Valitsin ensimmäiseen kuvaan sinistä, Pablo-maljakko, design Erkki Tapio Siiroinen. Omena ei ole suomalaista lasia, tekijä minulle tuntematon. Mine-lasi on ruotsalaisen Kosta Bodan.
Seuraavalla hyllyllä sinistä edelleen Timo Sarpanevan I-lasia, korkea vesikannu, siihen on vielä lasit samaa sinistä ja suoraa mallia, hyvin ohutta lasia. Vieressä pyöreämuotoinen kristallilasikulho.  Kynttiläkulho kirkasta lasia on  Tapio Wirkkalan.
Laitoin vitriiniin Anri Tenhusen punasavikulhot, jotka on lasitettu kiiltävän mustiksi. Ne lojuivat kaapin perukoilla ja ajattelin ottaa ne esille. Laitan niihin kynttilät kunhan käyn ostamassa kynttilöitä. Kynttilät on aika hyvin polteltu ja nyt saan valita uusia värejä syksyn ja talven aikana poltettavaksi.
Tason päälle valikoin nämä maljakot, Holmegaardin valkoiset Karen Blixenin-maljakot ovat olleet  jo jonkin aikaa. Mukana on keltainen Tamara Aladinin maljakko, Orreforsin lila Pastillo. Molemmat orkideat maljakoissa valmistautuvat luultavasti jossain vaiheessa kukkimaan. Ainakin odotan kovasti, jää nähtäväksi mitä tapahtuu.

9 kommenttia:

 1. Täällä saa aina ihailla kauniita esineitä:-)

  VastaaPoista
 2. Sinulla onkin noita kauniita esineitä vaihtoon asti, ja myös paikkoja missä niitä pitää esillä.

  VastaaPoista
 3. Yaelian,
  Suomalainen lasitavara on jos ei nyt intohimoni niin keräilyinnostukseni. Ja aina joukkoon eksyy tavaraa lähimaistakin.

  Sirokko,
  Pikkuhiljaa kertynyttä ja vaihtelu on mukavaa.

  VastaaPoista
 4. Sinä sait sateesta siivousvimmaa joka toivottavasti tarttuu nyt minuunkin kun luin postauksesi ja pääsin ihailemaan kauniita esineitäsi.

  VastaaPoista
 5. Minäkin pidän lasiesineistä. Melkein kaikki ovat kuitenkin kaapissa lasin takana piilossa.
  Tuo Siiroisen Pablo on vekkuli.
  Tämä sinun postauksesi taisi nyt innoittaa minuakin kaivelemaan kaappini sisuksia. :)

  VastaaPoista
 6. No eilen oli siis niiiin kamalan sateinen päivä, että olisi kannattanut pysytellä peiton alla koko päivä eikä kastella itseään ulkona. Ei vaan onnistu, mentävä on. Ja Väinökin oli ihan litimärkä lenkkien jälkeen..mutta koirat eivät juurikaan välitä sataako vai ei, sillä oli ihan yhtä hauskaa ulkona kuin ennenkin.
  ***************

  VastaaPoista
 7. Sateinen päivä saa aikaiseksi siivousjuttuja, hyvä niin. Kauniita esineitä. Savikulhoissa onkin hyvä polttaa kynttilöitä, lasisissa en oikein enää uskallakkaan.
  Kyllä nuo orkideat varmaan kukkivat, ovat niin terveen näköisiä. Mutta jos ne nyt kasvattavat esim. lehteä, niin sitten on kukkien vuoro.

  VastaaPoista
 8. Kaanon,
  Siellä siis myös siivotaan kaappeja. Yllättäviä löytöjäkin voi tehdä, nimittäin kaappeihin unohtuu joskus kivojakin asioita.

  Unelma,
  Nyt odottelen sinun siivousvimmaa sinne kaapin kätköihin. Ja tavaraesittelyä, kannattaa päästää kauniit esineet framille.

  Tuija,
  Koirat nauttivat ulkoilusta satoi tai paistoi, varsinkin nyt kun kuuman kesän jälkeen on viileämpää.

  Eija,
  Savikulhot sopivat kynttilöille, tosin olen polttanut paksuissa lasisissa kulhoissakin.

  VastaaPoista
 9. Sulla on kyllä paljon kauniita astioita ja esineitä.
  Sulla on muuten hyvä maku, osaat tehdä tosi kauniita kattauksia ym.

  VastaaPoista